– Jag har släppt ett par låtar tidigare men "Limbo" är av en helt annan kaliber. Den känns mer som jag.

Så säger Mona Najib, fotbollspelaren från Storvreta som lämnade sporten för att flytta till Los Angeles och satsa på musiken. I december släppte hon låten "Limbo" på Spotify som nyligen tog hem andraplatsen i radioprogrammet P3 Osignat. Arbetet med låten har pågått i två år så när det var dags för singelsläpp var det nervöst.

– Jag blev positivt överraskad. Det gick över förväntan och alla fina meddelanden och kommentarer som jag har fått har varit ovärderliga. Att låten hamnade på en andraplats på P3 Osignat känns fantastiskt, jag är jättetacksam för alla som röstade. Det var verkligen härligt att se vilket stöd som finns därute, säger hon.

Är Limbo starten på en större musikkarriär för din del?

– Jag hoppas det. Magkänslan när jag skrev den var att den skulle bli betydelsefull för min karriär. Det har redan öppnats några dörrar så det blir spännande att se vad det leder till.

En av anledningarna till att flyttlasset gick till just LA var att nå ut med sin musik internationellt berättar Mona Najib, som menar att staden är bra om man vill skaffa sig ett kontaktnät inom musikindustrin.

– Det kryllar av talang här, vilket givetvis innebär konkurrens, men också en chans att jobba med framgångsrika producenter och artister.

Planen är att nästa singel, "Howlin'", ska släppas under våren.

– Målet är att släppa ett album och så småningom turnera. Utöver det strävar jag efter att skriva låtar åt andra artister, film och TV. Sedan hoppas jag att min musikkarriär leder mig in på andra spår också. Jag har alltid drömt om att jobba med någon form av hjälporganisation med barn eftersom jag är lärare i grunden. Överlag önskar jag mig ett liv där jag får se och uppleva mycket, skapa minnen helt enkelt som jag leva på när jag är gammal och grå.