"Beastie Boys Book" är skriven av Michael Diamond (Mike D) och Adam Horovitz (Ad Rock) och innehåller anekdoter från gruppens storhetstid, blandat med bidrag från utomstående. Till exempel har regissören Spike Jonze skrivit bildtexter, forna medlemmen Kate Schellenbach bidrar med en essä och modegurun André Leon Talley analyserar bandmedlemmarnas klädstil.

Diamond och Horovitz säger i en intervju med The Guardian att de blev deprimerade av att läsa andra musikers memoarer och bestämde sig för att skriva något som skulle kunna roa läsarna.

Alla de här böckerna är hemskt allvarliga. Men när du är med i ett band så är det en stor del av tiden som en absurd komedi, säger Michael Diamonds.
Det, och att vänta på att alla ska bestämma sig för var de vill äta, säger Adam Horovitz.

På grund av ett löfte till den avlidne medlemmen Adam Yauch, som gick bort i cancer 2012 endast 47 år gammal, kommer de två återstående bandkollegorna inte att släppa fler album. Det senaste, "Hot sauce committee" kom 2011.

Men enligt Guardian undviker medlemmarna att skriva mycket om dödsfallet i kommande boken.

Det är jättesvårt. Det är en fruktansvärt sorglig händelse. Vi väntade oss aldrig att få uppleva den här otroliga förlusten av vår vän och partner, som dog på det sättet han gjorde. Det är fortfarande ledsamt. Vad kan du skriva om det förutom just det? frågar sig Michael Diamond.