Efterfest till halv sju sätter sina spår, men Robin Bengtsson ser ändå overkligt pigg ut någon timme efter frukostgröten och den snabba duschen.

Den närmaste tiden kommer tillvaron att se helt annorlunda ut än vad det var tänkt.

Ja, jag har en resa till Alperna bokad, men det är kanske tveksamt om den blir av nu. Jag kan ju inte gå på rullbandet om jag skulle bryta något ben, det blir lite svårt att mörka. Men jag har inte hunnit tänka så mycket på Ukraina. Vi får se om vi kan ta den här showen ett steg till. Jag tycker att den är väldigt stilren och vi använder de tre minuterna som vi har på ett effektivt och bra sätt. Men det vore kul att "tweaka" till lite, säger han.

Ren lyx

Robin Bengtsson slog igenom i "Idol" 2008, men försvann sedan från offentligheten för den breda massan ända fram till Melodifestivalen i fjol där hans "Constellation prize" gick till final.

Ett år senare vet mer eller mindre alla vem han är.

Jag har hållit på med musik i tio år till och från, men har inte kunnat livnära mig på det. Det är ju inget man kan gnälla på, det har varit min hobby. Nu är det bara ren lyx att jag kan jobba med mitt största intresse.

Fyra års gnetande

TT: Varför blev det tyst efter "Idol"?

Dels var jag ung, inte riktigt insatt hur branschen funkar. Dels så kände jag att jag inte var tillräckligt duktig och mogen. Jag åkte runt mycket och spelade, hade ett band, men jag hade inga låtar på radio och inget eget material så det var tråkigt att åka runt och köra covers. Då bestämde jag mig för att lära mig skriva låtar, köpte en hemmastudio, satte mig hemma i Svenljunga och försökte bli bättre på musik. 2012 bestämde jag mig för att flytta upp till Stockholm, och satsa på det.
Och fyra år till av gnetande här och där för att öppna dörrar så är jag där jag är i dag. Jag har fått gå en liten omväg fram, men kan uppskatta och njuta av det mer nu.

Dressmann-gubbe?

TT: I sociala medier pratar mycket folk om att Sverige skickar en Dressmann-gubbe till Ukraina. Hur hanterar du att alla ska tycka och tänka saker om dig från och med nu?

Oj, jag tar allt sådant med en nypa salt. Jag försöker bara ta åt mig av det positiva. Folk kommer alltid tycka och tänka, hade någon annan än jag vunnit så hade folk tyckt och tänkt i alla fall. Jag försöker bara njuta av det här, och den här upplevelsen. Det är ju ett minne för livet, och det vill man ska vara positivt, säger han.

TT: Vad vet du om motståndet i Ukraina?

Det enda jag vet är att det är någon sorts gorilla med i ett av bidragen. Men jag kommer att "youtuba" dem alla, troligtvis redan i kväll. Jag kommer att nörda ner mig rejält.