Erol Sahindal är Fadimes kusin. Nu har han tillsammans med sin barndomsvän, frilansjournalisten Johan Häll skrivit ett långfilmsmanus. Temat är förbjuden kärlek och hur kulturens makt kan döda kärleken.

Historien är direkt nedskriven från verkligheten. Den är upplevd av en av Erol Sahindals nära vänner.
- När Erol berättade storyn fick jag gåshud och började skriva direkt. Den är en väldigt gripande. Tänk själv att älska någon och behöva bryta upp fastän kärleken finns kvar, säger Johan Häll.
- Varenda ungdom jag känner som ser den här filmen kommer att förstå vad den handlar om och känna igen sig. De här problemen är så vanliga. De finns överallt bland invandrarungdomar, säger Erol Sahindal.
Att han engagerar sig i ämnet är inte helt okomplicerat. Han vill inte svara på frågor om hederskultur, det som filmen handlar om, utan hänvisar till att det fortfarande är en mycket känslig fråga som kan röra upp starka känslor bland släkt och vänner.

Filmmanuset beskriver hur man handskas med en förbjuden förälskelse när man är mitt i den, hur frustrerad man blir, hur svårt det är att gå emot omgivningens normer och inte minst, hur man hittar ensliga, hemliga platser att mötas på.
- Vi vill göra det här problemet mera synligt. Jag tror den här filmen kan öppna många dörrar, säger Johan Häll.

På frågan om hur filmen kommer tas emot svarar Erol Sahindal:
- Självklart kommer filmen att göra vissa människor upprörda...
Johan Häll flikar in:
- Men det är inte som att sitta i TV och sticka ut hakan. Det är ju ändå en film. Och jag tänker att sen när filmen är klar så är det så många som står bakom den. Fotograf, regissör, distributionsbolag och så vidare. Och vem ska man då bli arg på?

Nu när manuset är färdigt blir nästa steg att anlita en dramaturg. Finansieringen för filmen är delvis klar men ännu inte helt. Förhoppningen är att folk ska ställa upp och jobba ideellt för den goda sakens skull.
- Vi har en del kända skådespelare som kommer att ställa upp. Det är många som backar upp den här idén, säger Johan Häll.