– Jag är en rastlös person, så jag ville komma igång snabbt igen, säger Tomas Karlsson. Musik är en stor del av mitt liv, en passion. Det skulle vara konstigt för mig att inte ha ett band som är aktivt, så jag vill inte vänta med det.

Tomas Karlsson har tidigare varit frontman och sångare i bandet Frantic Sunday som var aktiva i sju år. Bandet la nyligen ner och ska ha en avskedsspelning i april. Att det har gått så fort från det tidigare bandet till det nya Rimeika förklarar Tomas med att det klickade förvånansvärt bra mellan honom och tre nya bandkamraterna Erik Eklund, Adam Ehlert och Oscar Lindberg.

– Vi känner varandra sedan tidigare men har inte spelat ihop. Första gången vi spelade var i slutet av januari och en månad efter det spelade vi in en demo, säger Tomas Karlsson.

Demon uppskattades av FranticSundays tidigare skivbolag Ninetone Records och i juni är Rimeika inbokade för att spela in i skivbolagets studio. Där ska de arbeta tillsammans med producenten Patrik Frisk som har arbetat med artister som Tomas Ledin, Takida och Uno Svenningson.

– Det ska bli oerhört roligt att få arbeta med ett sådant proffs, så det känns som att framtiden ser ljus ut!

Hur skulle du beskriva ert sound?

– Det finns mycket energi i vår musik. En form av naiv och manisk pop. Vi är ute efter ett ganska organiskt sound, även om vi använder oss av synt.

Ni ska spela live snart, vad kan man vänta sig?

– Ja, vi spelar på Hijazz i Uppsala tisdagen den 22 mars. Det blir livepremiär för massor av outgivet material. Det ska vara höga förväntningar, med en katharsisk känsla i musiken.