Glöm Doobidoo, Sing-A-Long och allt annat flåshurtigt du hört och sett! Så här ska det låta – om man nu prompt ska tussa ihop artister och låta dem sjunga under avspända former. TV4:s lördagsunderhållning Så mycket bättre har blivit en publiksuccé, riktigt välförtjänt sådan. Det är svårt att inte charmas av artistmixen di Leva, Lasse Berghagen, Petter, Lill-Babs, Christer Sandelin, Plura och September-Petra när de tolkar varandras låtar.
Genre- och åldersblandningen gör programmet till en snackis både bland farmödrar och fjortisar. En lika viktig ingrediens är uppriktigheten. Det här är på riktigt för alla inblandade. Kreddiga Petter är uppenbart nervös när han ska sjunga Tuff brud i lyxförpackning för Lill-Babs på andra sidan middagsbordet. Lika pirrigt och sårbart verkar det vara att sitta och lyssna. I kväll är det Christer Sandelins tur och den blonderade Style-medlemmen, som inte verkar ha den bästa självkänslan, ber säkert en bön om att bli respektfullt bemött.

Han behöver inte oroa sig. Artisterna är varsamma med varandras låtskatter men försöker göra något eget av dem. Ingen lätt balansgång och långtifrån alla bidrag torde platsa på cd:n som är under inspelning. Räkna dock med Pluras version av Logiskt, Petters självbekännande låt vars musikvideo utspelar sig på ett tolvstegsmöte hos Anonyma Alkoholister. Rapparens ögon blev alldeles blanka, särskilt i slutet där Plura bytt ut några rader till ”Hej, jag heter Plura, mitt liv är som ditt...”
Alkoholens mindre trevliga sidor får ett blygsamt utrymme – samtidigt fylls det friskt på i glasen. ”Och fördrink, visst ska vi ha en fördrink!” tjoar artisterna i ett inslag där det knappast undgår någon tittare vilken dryck som serveras.

Minns upprördheten när Jacob Dahlin i slutet av 1980-talet envisades med att öppna en flaska champagne i varje avsnitt av Jacobs stege. I dag ter sig hans Skål, ta mej fan! harmlöst. Kranen har öppnats och TV3 och Kanal 5 tappar upp värst. Genom att man sänder via London kringgås det svenska förbudet mot alkoholreklam i tv. Så kan till exempel Ensam mamma söker sponsras av ett populärt lådvin.
Kanalerna står också i ledningen för dysfunktionella tv-produktioner. Kungarna av Tylösand och Bartenderskolan är färska exempel. Femmans planerade missbrukar-såpa blev dock stoppad. Annars var tanken god. Först super vi ner dem. Sedan rehabiliterar vi dem. Logiskt!

Idol-Linnéa är en klockren artist men vad 17 har hon i ansiktet? En tatuering? Är det Karlavagnen?

Karismatiske sångaren Ebbot Lundberg och hans The Soundtrack Of Our Lives möter Göteborgs symfoniker i morgon kl 19.00 på SVT2.