Regissören Hugo Hansén och koreografen Fredrik "Benke" Rydman söker gamla och unga, långa och korta, kvinnor och män till sin uppsättning.

Mer än 100 personer med Uppsalakoppling har kallats till audition, men endast 12 kommer i slutändan att få en statistroll. Första audition ägde rum på onsdagskvällen, och i kväll är det dags igen.

– Jag och Benke är väldigt optimistiska efter onsdagens audition, säger Hugo Hansén. Det var en bra blandning av sökande, även om majoriteten var personer i tjugoårsåldern.

Till torsdagskvällens audition, som också är den sista innan gallringen ska påbörjas, hoppas man därför på flera sökande i kategorin något äldre personer.

– Benke och jag har pratat om att göra "Det sjunde inseglet" i mer än fyra år, det är ett projekt som vi har längtat efter att få sätta igång med, säger Hugo Hansén.

Statisterna ska gestalta en religiös sekt i en postapokalyptisk samtid, de ska röra sig på scenen som en flock, slåss, dansa och sjunga maffiga körverk.

– Med statisterna kan vi skapa storslagna bilder och en mäktig feeling på scenen, säger Hugo Hansén. Jag tror att det kommer bli jävligt bra teater.