Nyblivna soloartisten Herbert Munkhammar lämnade Uppsala för många år sedan. På nya singeln "Mina gamla drömmars stad" återvänder han till staden där han växte upp. Han konstaterar att inget längre är som det var och att hans gamla skola inte ens finns kvar. Det här är fjärde singelsläppet från kommande albumet "Vulkanen" som släpps i mitten på november. Både "Mina gamla drömmars stad" och de tre föregångarna tyder på att det blir mycket hörvärt.

Veteranen Peter R. Ericson släppte nyligen "I carry you home", ännu ett smakprov från det kommande albumet "Songs from the little Dome by the English Park". Låten kan ses som en pendang till "Dream of you" som kom på försommaren. Båda är snidade ur samma trästycke. Tempot på "I carry you home" är nedskruvat, och fram träder en vacker sång med mycket känsla och atmosfär. Den avslutas med ett snyggt trumpetsolo av jazzveteranen Bosse Broberg.

Uppsalasångerskan och låtskrivaren Maini Sorri är flitigt i elden i år. För inte så länge sedan kom albumet "When two worlds meet" tillsammans med amerikanske rapparen Magnet Dayo. Nu är hon aktuell med "Bring me home", ett minialbum med sex låtar. Här hörs Maini Sorris ljusa röst i en 80-talsdoftande produktion med pampiga syntar och hårdrocksgitarrer.

Mats Björklund lämnade Uppsala i slutet av 80-talet och bor i Melbourne där han bland en hel del annat också skapar musik under namnet MatsB. Från albumet "Heart in the sky" har han nu släppt titelspåret som singel, en melodiös och snyggt uppbyggd låt med en hel del Elton John-vibbar.