Pop & rock

Lisa Nilsson

Konserthuset i Uppsala

Artikelbild

| Rhys är åter Uppsalaaktuell.

7/9 Vad gör en rutinerad artist som vill turnera men saknar en aktuell platta att luta sig mot? Tja, det går ju alltid att spela ut jubileumskortet. Så gjorde veteranen Lisa Nilsson i fjol när hennes genombrottsalbum ”Himlen runt hörnet” fyllde 25 år, vilket ledde fram till tre utsålda konsertkvällar på Göta Lejon i Stockholm. Höstens turné, som bland annat når Uppsala, går på samma tema. Lisa Nilsson är ju inte bara en skicklig sångerska utan har också talets gåva. Läge för en och annan vältajmad anekdot med andra ord.

Rhys

Konserthuset i Uppsala

8/9 Det unga stjärnskottet som för bara några veckor sedan kunde höras på Queens of Pop i Botaniska trädgården återvänder till Uppsala. I samband med Kulturnatten står Rhys på UKK:s stora scen och levererar sin dansanta och moderna r'n'b-pop. Faktum är att hon enbart har några singelsläpp bakom sig sedan karriären tog fart härom året.

Artikelbild

| Louise Hoffsten står på Katalins scen i slutet på september.

Entombed A.D & F.K Ü.

Katalin

Artikelbild

| Lisa Nilsson turnerar med sin 25 år gamla platta "Himlen runt hörnet" som bas.

22/9 Två stenhårda band ska bidra till att Katalin förvandlas till en stor zombieorgie. Eventet utgör den officiella efterfesten till det skrämmande motionsloppet Run for your lives som arrangeras tidigare under lördagen. För dem som överlever löpningen mellan Vaksala torg och Parksnäckan genom ett zombie-apokalyptiskt Uppsala är det bara att duscha och ta sig till Katalin. Där ser Entombed A.D och lokala F.K.Ü. till att allt garanterat blir ännu värre. Lovande eller hur?

Louise Hoffsten

Katalin

27/9 Louise Hoffstens stämma är tveklöst en av de starkaste inom rock, blues och visa. Hon har turnerat flitigt i sommar och har även hunnit med att delta i inspelningarna av årets ”Så mycket bättre”-säsong. Tidigare i år kom mörka ep:n ”Jazz for funerals” i samarbete med Jonas Lindeborg, och i fjol kom det inte heller påtagligt muntra albumet ”Röster ur mörkret”. När hon i slutet av månaden kommer till Uppsala lär det materialet blandas upp med lite ljusare och rockigare låtar från förr.