Månadsguiden Moneybrother

Uppsala konsert och kongress

1/2 Ludvikas bidrag till den svenska popens elitserie lär i vanlig ordning ge järnet när han ställer sig på stora scenen i Uppsalas konserthus. Vid det här laget har Anders Wendin en skaplig låtkatalog att luta sig mot. Egna örhängen som "They´re building walls around us" och "It´s been hurting all the way with you Joanna" kommer troligen att blandas upp med åtminstone några av hans tolkningar från senaste säsongen av TV 4:s "Så mycket bättre".

Artikelbild

| Supertalang. Sabina Ddumba sjunger på UKK 17 februari.

Mikael Rockfors och Trio X

Ett flertal orter i Uppsala län

8–18/2 Gitarristen med den mäktiga rösten åker på turné i Uppland under tio dagar. Veteranen Rickfors var medlem av The Hollies på 70-talet och inledde senare en solokarriär där 80-talshiten "Vingar" blivit en modern klassiker. På 90-talet var han en av medlemmarna i supergruppen Grymlings. Medmusikanterna på Upplandsturnén går inte heller av för veckor. Trio X-gänget Jocke Ekberg, Per Johansson och Lennart Simonsson brukar kunna lyfta andra artister till nya nivåer.

Sabina Ddumba

Uppsala konsert och kongress

17/2 Den unga sångerskan med den mörka och fylliga rösten har av allt att döma en lysande karriär framför sig. Efter några singelsläpp kom så debutalbumet "Homeward bound" i höstas följt av hennes medverkan i TV 4:s "Så mycket bättre". Hennes tolkning av Uno Svenningssons "Vågorna" blev den låt från programmet som spelades flitigast på Spotify. Nu väntar en konserthusturné för tjejen som av DN utnämndes till "Fisksätras svar på Mary J Blige".

Jill Johnson

Uppsala konsert och kongress

22/2 Den här gången blir det inga inlevelsefulla countryballader till av akustiskt gitarrackompanjemang på sydsatsverandan. Nej, i sin nya show "Thats´s life" tar Jill Johnson ut svängarna ordentligt med storband, akrobater och nycirkusartister. Fullt blås, fart, fläkt och flärd utlovas under 90 minuter. Kritikerna har älskat showen som av bland annat Aftonbladet belönades med högsta betyg (fem plus).