Hur kändes det att bli tillfrågad?

– Det kändes förstås bra, för mig var det en självklarhet att berätta om vår verksamhet. Det är viktigt att föräldrar ställer upp och försöker göra något åt de problem som finns.

Du är ju en av initiativtagarna till Gottsundamammorna som nattvandrat i Gottsunda och Valsätra sedan i november i fjol. Känner du att ni gjort skillnad?

– Absolut. Det har vi fått höra både av folk som bor här och andra aktörer som jobbar med de här frågorna. Vi är ju många grupper och organisationer som hjälps åt i arbetet med att skapa trygghet.

Och gruppen består inte av enbart mammor längre?

– Nej, vi har fått med både pappor och unga vuxna som växt upp i området. Det känns bra.

I intervjun anklagar du kommunen för bristande stöd och polisen för övervåld och provokationer.

– Ja, det har blivit lite obalans i boken kan jag tycka. Vi har ett bra samarbete med polisen, men Alexandra Pascalidou ville ha exempel på händelser där ungdomar i Gottsunda och Valsätra råkat ut för polisbrutalitet. Tyvärr kom inte exemplen på vårt och polisens goda samarbete med i boken. Det gör att läsarna inte får hela bilden.

Du har många järn i elden, hur länge kommer du att orka leda Gottsundamammorna?

– Det är inga problem, jag blir peppad när jag ser att det vi gör får effekt.

Fotnot: Författaren och journalisten Alexandra Pascalidou har intervjuat 19 mammor bosatta i några av landets utsatta områden. Resultat kan läsas i reportageboken "Mammorna" som ges ut på Bokus förslag i dagarna.