Armand Mirpour beskrivs ofta som Sveriges nya pophopp. Hans refrängstarka, närgångna poplåtar och expressiva uttryck på scen har gett honom en hängiven fanskara. Men från början var han inställd på att bli skådespelare. När han för tre år sedan medverkade i en tv-serie fick han en gitarr i handen och skulle mima. Han kunde inte låta bli att lära sig några ackord och det slutade med att han sjöng egna låtar.
− Jag hade aldrig skrivit musik innan dess, men jag hade hållit på med poesi. Att kombinera dikter med sång blev en väldigt naturlig övergång. Det var beroendeframkallande att få ett instrument att framkalla de ljud jag hörde i huvudet, berättar Armand Mirpour.

Sedan kom ett erbjudande om att bli låtskrivare och Armand Mirpour blev än mer övertygad om karriärvalet.
− Att hamna under samma tak som killarna som skrev Toxic till Britney Spears och att träffa Kylie Minogue första dagen i studion var sporre nog att fortsätta pröva vingarna.

Några av artisterna som Armand Mirpour har skrivit låtar till är japanska – extra passande eftersom han är fascinerad av landet.
− Jag är kär i Japan! Det är hypermodernt och samtidigt så traditionellt. Jag ser mycket på anime och spelar spel. Och att laga asiatisk mat är bland det bästa jag vet.
En av låtarna till en japansk artist är ett resultat av ett samarbete med heta Uppsaladuon Lissi Dancefloor Disaster.
− Jag frågade om de ville remixa min första singel Curly boys law (step aside). Det blev dunderbra och sedan dess skriver vi låtar tillsammans. Och så spelar vi ofta dataspel ihop, Minecraft.
Förutom musiken är just spel ett av Armand Mirpours största intressen, något som hänger ihop, vid en närmare anblick.
− Jag tror att tv-spel har påverkat mig som musiker riktigt mycket. Första låtarna man lärde sig nynna var tv-spelslåtar. På min kommande ep finns ett spår som heter All for Sara och riffet i den låten är baserat på en bit från ett SNES-spel…
Ep:n ”I am a volcano” släpps i höst och debutalbumet kommer nästa år. Tills dess återstår att kolla in den beryktade scennärvaron.