Hur spelar man Alfasnake?

– Det kombinerar ordspel som Wordfeud och klassiska Snake. Man samlar på sig bokstäver med en orm som blir längre och längre. När ormen ”dör” bygger man ord med bokstäverna man samlat. Idag finns det 40 olika svårighetsnivåer och jag jobbar på två bonusnivåer. Jag ville göra ett spel som är enkelt att spela men samtidigt är engagerande. Att det är enkelt att spela betyder inte att det är enkelt att klura ut.

Hur fick du idén till det här spelet?

Artikelbild

| Anton Schillén

– När jag var liten spelade jag mycket Snake eftersom det var det enda spelet som fanns på pappas mobil. Sedan tycker jag det är roligt med Alfapet och Wordfeud, även om jag inte är så bra på det.

Är Alfasnake det första spelet du ger ut?

– Det är det första som släpps, men jag har gjort spel förut. Jag jobbar annars som systemutvecklare, drömmen är dock att utveckla spel på heltid. Men varje dag laddas det upp väldigt många spel på Google Play, som distribuerar appar för Android, så det blir svårare och svårare att sticka ut. Det finns inget ”så här gör du” för att sprida ditt spel, speciellt inte när man inte har en stor budget.

Mobilspel brukar vara beroendeframkallande. Gäller det även Alfasnake?

– Jag har fått höra av vissa kompisar att det är lite sura för att det har blivit stel stämning hemma. Deras sambor tycker att de bara spelar hela tiden. Det tar jag som ett bra betyg.