– Det handlar om en försvarsminister som har en romantisk affär med partisekreteraren på ett hotellrum. De upptäcker ett lik där och politikern känner sig tvungen att ringa på sin statssekreterare för att lösa situationen, berättar Gustav Levin.

Han har själv rollen som hotelldirektör, "en som kommer och stör hela tiden" när alla de övriga trasslar in sig i alltmer ohållbara situationer. Robert Gustafsson spelar statssekreteraren, Ola Forssmed liket och kärleksparet görs av Mikael Tornving och Sussie Eriksson.

Det är för 14:e året som det spelas fars på scenen vid Krusenstiernska gårdens stora gräsmatta i Kalmar. Komikern Robert Gustafsson är den gemensamma nämnaren, annars byggs en ny ensemble upp varje sommar.

Artikelbild

| Uppsalaskådespelaren Gustav Levin kopplar av i sommar med att spela fars i Kalmar.

Gustav Levin har stor erfarenhet av att spela utomhusteater under sommaren. Han har haft roller bland annat på Marsvinsholmsteatern i Skåne, Romateatern på Gotland och Stockholms parkteater. För att inte tala om när Uppsala stadsteater spelade farsen "En kurd i stan" på Parksnäckan i Uppsala 1998. Levin hade huvudrollen och extraföreställningar sattes in på grund av publiktrycket.

Vad är det som är så speciellt med sommarteater utomhus?

– Publiken är på bra humör redan när de kommer. De har med sig picnic och är sommarlediga. Vad som helst kan hända i sommarkvällen och det gör inget om det kommer igelkottar eller flygplan och stör. Det är så avspänt och kul!

Torsdag 27 juni är det premiär på Ray Cooneys "Trassel" i Kalmar som sedan spelas onsdag - söndag till 28 juli.