Musik Spelmansstämma

2/6 Folkmusik hör sommaren till. Till Disastämman är alla välkomna, antingen man bara vill lyssna eller delta aktivt med ett lämpligt instrument i högsta hugg. I samband med stämman blir det också en visning av Disagården på lättfattlig svenska för den som är ny i Sverige.

Disagården i Gamla Uppsala

Artikelbild

| Linnékvintetten kan inte spela på samma höga nivå som vanligt på grund av renoveringen av domkyrkan.

Stockholm Jazz Orchestra

4/6 Storbandet Stockholm Jazz Orchestra har releasekonsert tillsammans med pianisten, arrangören och kompositören Peter Knudsen. Resultatet av deras samarbete kan också höras på nya cd:n "Nature Spirits" som släpps i samma veva.

The Jazzpool på krogen Interpool

La Cappella

Artikelbild

| Dags igen för Good Morning Blues årliga konsert i Parksnäckan.

17/6 Under rubriken "I denna ljuva sommartid" ger damkören La Cappella, under ledning av Tony Margeta, sin traditionsenliga försommarkonsert. På programmet står dels välkänd sommarmusik, dels den repertoar som kören tävlar med i European Choir Games i augusti. Då handlar det om körstycken skrivna av Ko Matsushita, Karin Rehnqvist och Felix Mendelssohn. Magnus Bergman ackompanjerar på piano.

Frälsningsarméns lokal på S:t Persgatan

Tornmusik

25/6 Dagligen fram till 6 juli bjuder brassensemblen Linnékvintetten på musik klockan 12. Rubriken är lite missvisande eftersom balkongen inte kan användas på grund av renoveringsarbetena vid Uppsala domkyrka. I stället spelar kvintetten först utomhus och sedan inne i kyrkan.

Uppsala domkyrka

Good Morning Blues

27/6 Enligt vissa källor bildades gruppen strax efter att kontinentalplattorna gled isär. Andra uppgifter gör gällande att GMB startades i slutet av 60-talet. Oavsett vilket så är bandet ett av världens äldsta där de fyra originalmedlemmarna fortfarande finns kvar: Claes Janson (sång och gitarr), Jan Wärngren (piano), Björn Sjödin (trummor) och Thomas Lindroth (bas och sång).

Parksnäckan