Tisdag

Carolinaparken och Teatergalleriet

1 I Carolinaparken i Uppsala invigs Knutte Westers skulptur "Child carrying wings", ett barn som bär vingar. Förebilden till den är en nioårig pojke som lever som papperslös någonstans i närheten. I Offkonsten! c/o Teatergalleriet invigs alldeles efteråt en utställning om Knutte Westers konstnärskap och om hur det nya konstverket kom till.

Artikelbild

| Shakespearepjäs i Ung scenkonsts tappning. Anna Lundström är med i ensemblen.

Torsdag

Ung scenkonst på Reginateatern

2 Premiär för "Och Juliet". Med avstamp i Shakespeares "Romeo och Juliet" har ensemblen i projektet Ung scenkonst för framtidens Uppsala skapat en egen föreställning där handlingen ses ur Juliets ögon. Projektet, stött av kulturnämnden och vill skaka om Uppsalas kulturliv samt ge unga scenkonstnärer bättre förutsättningar att verka i Uppsala.

Fredag

Artikelbild

| Musiker. Christian Kjellvander.

Katalin

3 Christian Kjellvander har sin gitarr och sin egensinniga röst när han framför sin musik med spår av både country och rock. På meritlistan har han bland annat fem soloalbum och en grammisnominering. Dessutom har han varit förband till Leonard Cohen på hans Sverigeturné. Det senaste albumet "The Pitcher" fick kkkk i UNT 2013. Nu kan vi höra honom på Katalin.

Artikelbild

| Falamencodansare. Simone Abrantes.

Fredag

Flamenco Vivo i Konserthuset i Uppsala

Artikelbild

| Väg. 288:an är plats för en "Kul tur".

4 Flamenco Vivo – kan översättas till levande flamenco eller jag lever flamenco – består av fyra artister som har vigt sina liv åt flamencon. Ensemblen består av dansarna Simone Abrantes och Cayetana de Ronda, sångerskan Carmen Celada, som kompletterar sitt framförande med berättelser om flamencokonsten, samt flamencogitarristen Georg Kempa.

Lördag

Diverse kulturutövare längs väg 282

5 För andra året arrangeras en "Kul tur" längs med väg 282. Medverkande under dagen är aktiva konstnärer och hantverkare, såväl professionella som amatörer längs vägen. Några öppnar dörren till sin ateljé, andra visar sin verksamhet på en gemensam plats. Turen börjar i Danmark. Alla medeltida kyrkor utmed vägen är öppna och visas.