Det har gått tre år sedan debuten "The Lab" släpptes, men tiden mellan delarna i den nu påbörjade trilogin blir betydligt kortare. Alla tre delar planeras komma ut under 2015 och den första skivan "Dom som aldrig ser" släpps i veckan. Med på ep:n är svenska rappare som Abidaz, Dani M, Piraterna och Lazee.

Hur känns det inför släppet?

– Det känns bra! Jag är förväntansfull och hajpad på hur mottagningen blir. Det är en ganska mörk skiva med hårda beats och mörkare texter. Till skillnad från debuten så är den dessutom på svenska, säger Viktor Axberg, som han egentligen heter.

Hur har det varit att arbeta med svenska rappare på ep:n?

– Det är annorlunda än hur det var innan för här har vi kunnat samarbeta på plats i studion. Rez som är med på skivan har dessutom inte släppt något innan och är helt okänd för folk.

Varför släppa en ep istället för ett album?

– Det är populärare nuförtiden med ep. Man kan släppa kortare grejer snabbare. Det blir fem starka spår istället för att på ett album kasta in massa låtar. Jag har splittat upp släppen på tre ep som följer temat "De tre aporna".

Motivet "de tre aporna" är ett gammalt japanskt motiv föreställande tre apor som vardera täcker över antingen ögon, öron eller mun.

– Rapparnas texter kommer att kretsa kring temat. Först ut är "Dom som inte ser", sen kommer "hör" och sist "snackar", säger Viktor Axberg.

När vi pratade med dig i februari förra året höll du på med en ep tillsammans med Ken Ring. Hur går det med den?

– Det projektet är fortfarande under produktion.