Robin Bengtsson promenerade sig till seger i Melodifestivalen 2017, bokstavligt talat. I numret till bidraget "I can't go on" gick han på löpband tillsammans med sina dansare, och slapp därför öva in mer avancerade kroppsrörelser.

Att kasta sig in i "Let's dance"-världen med cirka 35 timmar dansträning i veckan, vilket Robin Bengtsson behöver för att känna sig trygg under fredagssändningarna, blev för honom en rejäl omställning.

Jag har turnerat i två år och levt på hamburgare och öl innan. Jag gick ner två kilo de första två veckorna, nu känner jag mig piggare och fräschare i kroppen, säger han.
Artikelbild

| Med ett rep i dansnumret ska paret efterlika en filmscen ur "The greatest showman".

"Mer avslappnat"

Den här veckan kommer kändisarna att utmanas i två danser – först blir det filmtema, där dansparet Bengtsson-Bernson har valt "The greatest showman". Förutom att Sigrid Bernson ska lindas in i ett rep, kommer Robin Bengtsson att göra ett Tarzanhopp och sjunga de första raderna i låten "Rewrite the stars" – allt för att efterlikna originalscenerna.

Nästa steg i tävlingen blir ett "dancebattle", där alla par kommer att befinna sig på dansgolvet samtidigt.

Det är skitkul att se vad alla andra har gjort, det känns lite mer avslappnat på något sätt. Sedan känns det lite högstadiedisco när alla deltagare står i en ring så där, säger Robin Bengtsson.
Artikelbild

| Före "Let's dance" var Robin Bengtsson ovan vad att dansa framför publik – nu känns det helt självklart för honom. "Första veckan var det lite pirrigt, men nu är man inne i den här bubblan. Det är konstigt i sig att det känns så naturligt", säger han.

Romansrykten hindrade paret

Sigrid Bernson har en egen musikkarriär och likt Robin Bentsson har hon tävlat i Melodifestivalen. Att de parades ihop under "Let's dance", båda som nyblivna singlar, gjorde att romansrykten började florera i början av tävlingen.

För att undvika ryktesspridning var dansparet nära på att kompromissa bort delar av sin konstnärliga frihet.

I början tänkte vi "vågar vi göra en romantisk vals nu, eller kommer folk att tro att vi är kära på riktigt?" Men sedan bestämde vi oss för att det inte ska påverka, vi ska inte låta bli att göra det vi vill. Nu har vi släppt det helt, säger Robin Bengtsson.