Carmen och Lola

2/8 Spansk film om två unga romska kvinnor i Madrids förorter. 16-åriga Lola är helt klar över att hon attraheras av kvinnor och blir förälskad i Carmen som är ett par år äldre. Carmen vill passa in i traditionerna och står i begrepp att gifta sig med Lolas kusin. Hur ska de skapa sig en tillvaro för sin kärlek, när nu omgivningen inte kan acceptera den?

Once upon a time in Hollywood

Artikelbild

| Iggy Pops rollfigur verkar ha fått ett skrovmål i "The dead don´t die".

16/8 Hett efterlängtad thrillerkomedi, signerad Quentin Tarantino, går upp på biograferna efter en succépremiär på senaste Cannesfestivalen. Påhittade skådespelaren Rick Dalton, spelad av Leonardo DiCaprio, försöker hålla liv i en dalande karriär i Los Angeles 1969. Brad Pitt spelar Daltons bäste vän och stuntman. Margot Robbie gör rollen som skådespelerskan Sharon Tate, som en gång var gift med regissören Roman Polanski och gick en tragedi till mötes.

Koko-di Koko-da

23/8 Den har en knepig titel Johannes Nyholms nya film, ”Koko-di Koko-da” låter som en barnramsa. Den verkar också väsensskild från regissörens förra film, sagotonade melodramat ”Jätten”. Vi får följa ett par som har förlorat sitt barn. De åker på tältsemester för att hitta tillbaka till varandra. En varitéartist och hans skumraskfölje dyker upp från skogens mörker och terroriserar paret. De hamnar i en mardrömssituation som pendlar mellan terror och slapstick.

The dead don´t die

30/8 Jim Jarmusch berättar på sitt eget vis om zombies som plötsligt invaderar en liten sömning amerikansk håla. Ett gäng töntiga lokalpoliser med Adam Drivers rollfigur i täten, ska skydda medborgarna och det går väl sisådär. Strålande rollista för övrigt, Tilda Swinton, Chloë Sevigny och Bill Murray, för att nämna några. Och gamle Iggy Pop behöver väl inte lägga så mycket mask när han spelar zombie...

438 dagar

30/8 Jesper Ganslandt, som tidigare gjort bland annat "Farväl Falkenberg", "Apan" och"Jimmie", har filmatiserat journalisterna Johan Perssons och Martin Schibbyes bok, "438 dagar". Den handlar om hur de tillfångatogs under en reportageresa, dömdes för terrorism och om deras tid i fånglägret i Etiopien. Peter Birro har skrivit manus och i huvudrollerna finns Gustaf Skarsgård och Matias Varela.