Till de nya festivalfixarna hör Peter Ratkay som tillsammans med Filip Rubertsson, Timothy Edwards, Oscar Edwards och Björn Östman ingår i Tech Over Group. De arrangerade i slutet på augusti Uppsalas hittills största satsning på house och techno. Tech Over heter festivalen som av allt att döma återkommer nästa sommar.

– Vi hade jättebra stämning under hela dagen och kvällen. Både publiken och artisterna var nöjda, säger Peter Ratkay och berättar att 500–600 besökare kom till Flustret.

Förhoppningar om ytterligare några hundra fanns visserligen på förhand.

Artikelbild

| Jimmy Cliff, en riktigt tung bokning till sommarens reggaefestival i Uppsala.

– Den 25 augusti hade inte så många studenter hunnit komma tillbaka till stan. Nästa år funderar vi på att flytta Tech Over en bit in i september, säger Peter Ratkay.

För en annan nykomling i Uppsalas festivalbestånd gick det sämre. Den planerade hårdrocksfestivalen Uppsala Rock Nights, som skulle ha genomförts på KAP 6–7 juli, ställdes in på grund av svag biljettförsäljning.

Uppsala Reggaefestival kunde i år räkna in totalt 6 400 besökare under två dagar.

– Vi hade hoppats på lite större publik, men siffran är helt okej. Årets festival hade ju konkurrens av Ziggy Marley som spelade på Gröna Lund på fredagskvällen och på Storsjöyran i Östersund dagen efter, säger arrangören Yared Tekeste.

Artikelbild

| Filip Rubertsson, Timothy Edwards, Peter Ratkay, Oscar Edwards, Björn Östman ingår i Tech Over Group

Han utnämner årets festival till en av de bästa sett till publikresponsen och hur organisationen fungerat.

– Vi fick också till en bra mix på artisterna. Legendarer som Jimmy Cliff varvades med nyare artister som Micah Shemaiah, Samory I och Spiritual, säger Yared Tekeste som redan börjat skissa på 2019 års festival.

Artikelbild

| Lena Philipsson sjöng i Parksnäckan i slutet på augusti.

Uppsalas på förhand mest uppsnackade musikevent i somras var utan tvekan Queens of Pop med bland andra Jonas Curling som arrangör. Endagsfestivalen med tio kvinnliga akter genomfördes först vid Sofiero slott utanför Helsingborg och veckan efter i Botaniska trädgården i Uppsala.

Enligt Jonas Curling såldes 4 300 biljetter till Botaniska trädgården.

– Det går att bygga en stor scen och ta emot 8 000 personer i Botaniska, men vi byggde två scener och hade flera installationer. Jag vet inte hur många biljetter vi hade kvar, sade Jonas Curling till UNT dagen efter festivalen i början på augusti.

I Parksnäckan arrangerades ett 40-tal konserter och föreställningar. Fredrik Annell-Berger i bolaget Parknöje är mycket nöjd med sommarens utfall men har ännu inga siffror över antalet besökare till konserterna med bland andra Sabina Ddumba, Uno Svenningsson och Lena Philipsson. Klart är i alla fall att Parknöje sköter ruljangsen i Parksnäckan även 2019.