7 mars kommer Popsicle till Katalin för att uppträda under sin miniturné, med förbandet Many Voices Speak. Senast de var här var 1998 när de spelade på Norrlands nation. UNT har talat med bandets gitarrist Fredrik Norberg som minns den gamla goda tiden.

– Jag kommer ihåg att arrangörerna på Norrlands var glada och att det var bra drag under konserten. Det gick ganska vilt till men det kändes som det fanns en publik där, säger Fredrik Norberg.

I år är det 20 år sedan Popsicle splittrades, efter en turné i Japan. Med hits som "Not Forever" och genombrottslåten "Hey Princess" etablerade bandet ett namn för dig själv som en av de största indiebanden i Sverige. Idag lever de helt andra liv än de gjorde på 90-talet och har lämnat musiken åt sidan.

Artikelbild

| Fredrik Norberg (till höger) är gitarrist i Popsicle

– Jag har utbildat mig till arkitekt och jobbat med det. Jag har inte hållit på så mycket med musik utan mest haft fokus på familjen och barnen.

Har du saknat musiken?

– Nej, det har jag inte, jag har varit avskuren från det. Men när man väl drar igång blir man medveten om vilken fantastisk grej det är.

Det var under sommaren 2018 som Popsicle fick en förfrågan att spela på Gröna Lund. Bandet tackade ja, och efter det har datum dykt upp här och var över landet för ytterligare planerade spelningar. Trots allmänintresset berättar Fredrik Norberg att det inte finns några planer på att släppa ny musik.

– Det var trevligt att stå i en replokal igen men att släppa ny musik nu efter 20 år skulle bli något helt annat, så den diskussionen har vi inte ens tagit.

Eftersom bandet inte planerar att släppa något nytt begränsar det antalet spelningar de kan göra framöver.

– Vi kommer göra dessa spelningar vi har bokade fram till mars och sedan kommer det även komma ett nytt datum lite längre fram på året. Innan det blir det Uppsala den 7 mars.