Play it Santa 3.0

6/12 Dags för den årliga uppdateringen av julshowen av och med John Fiske och Paul Kessel. En del går säkerligen att känna igen från duons tidigare julshower, men det blir också något nytt. Med trivsamt småprat, sketcher och väl utvalda jullåtar – både de som är bra och de som är förskräckliga – förbereder de oss för en riktigt god jul. Medverkar gör också Anna-Karin “ako” Nytell Oldeberg, Grosse Grotherus, Björn Sjödin och Erik Lidholm.

Mary Page Marlowe

Artikelbild

| Flera skådespelare gestaltar en alldeles vanlig kvinna i "Mary Page Marlowe".

6/12 Nyskriven pjäs från 2016 av Pulitzerprisbelönade Tracy Letts som nu får Sverigepremiär. Hans tidigare pjäs ”En familj – August: Osage County” har filmats med Meryl Streep och har bland annat spelats på Dramaten tidigare. Rollen som Mary Page Marlowe, ”en helt vanlig kvinna och en ovanlig människa”, görs av åtta skådespelare i olika åldrar, Mia Benson, Emma Broomé, Melinda Kinnaman, Nina Rashid, Ellen Nyman, Cilla Thorell, Kajsa Ernst och Karin Franz Körlof.

A very raw Christmas

12/12 Ann Westin, Nisse Hallberg, Kodjo Akolor, Johanna Wagrell, Messiah Hallberg, MC Mårten Andersson ger en två timmar lång julshow på RAW:s speciella vis. RAW comedy club startade i Stockholm 2004 och har sedan dess såväl introducerat utländska ståupp-stjärnor i Sverige som producerat tv-program, samt varit en plattform för de etablerade ståupparna. På UKK:s scen kommer det att bli hyllningar och toksågningar av vår mest heliga högtid i form av välvässad standup och spontana infall.

Karl-Bertil Jonssons julafton

15/12 En teaterföreställning för alla de som inte kan få nog av Tage Danielssons saga om Karl-Bertil som tar från de rika för att ge till de fattiga när det är jul. Jonas Österberg Nilsson har bearbetat och regisserat. Medverkar gör Jesper Feldt som gör titelrollen, samt bland andra Lolo Elwin, Jennifer Amaka Pettersson och Göran Engman. Ensemblen vill ge en allåldersupplevelse med körsång och sagostämning som extra julkryddor.