David och Gabriel Röhdins musikaliska resa började med att de spelade "rock'n'roll" i en grupp. Men det var någonting som skavde. I stället längtade de efter att göra "cool melodisk pop på svenska", bröt sig ur och bildade Junior Brielle.

Nu har de den hyllade ep:n "Blod" bakom sig, har jämförts med Kent, blivit sajnade av ett stort skivbolag och den 29 mars kommer debutalbumet "Tampa".

Bröderna är överens om att de delar samma melodispråk och "musikhjärna".

Artikelbild

| Junior Brielle består av bröderna Gabriel och David Röhdin från Brunflo i Östersund.

När man jobbar med andra tar allting väldigt lång tid att förklara. Vi hoppar över det steget vilket är väldigt skönt, och anledningen till att det funkar att skriva musik ihop, säger Gabriel Röhdin.

"Ärkefiender"

Bröderna flyttade ungefär samtidigt till Stockholm från Östersund. Nu har de fått "fri lek" från skivbolaget, skivan är färdig men det är ännu inte dags för turné. Dagar de tillbringar med att utforska bourbon, tv-spel och inredning. Förutom att umgås stora delar av sin arbetstid delar de även lägenhet sedan ett år tillbaka, och Gabriel Röhdin berättar att någonting har förändrats mellan dem.

Vi hade en god relation när vi började, det var därför vi startade. Nu har de gått över till någonting annat. Det är klart att vi fortfarande är syskon, men vi är också...
Artikelbild

| Junior Brielle släpper sitt första album, "Tampa".

...ärkefiender, fyller David Röhdin och vittnar om en relation där de ofta stör sig på varandra, trots att den musikaliska skaparlusten övervinner bråken.

I "Tampa" fortsätter de med sin elektroniska pop, och värderar melodierna framför texten.

Det första vi skriver i en låt är det bästa, har man någonting som är väldigt starkt kan man bygga låten runt det. Först skriver man det bästa musikaliska partiet, sedan skriver man den bästa textraden, sedan får det andra komma efteråt, säger Gabriel Röhdin.
Ofta har melodier en klang i sig, man hör ungefär vad man ska sjunga om där, säger David Röhdin.

"Tar paus"

Låttexten till spåret "Släktens gång" beskriver Gabriel Röhdin som en "stream of consciousness" över saker som han kunde relatera till den dagen, med låttiteln hämtad från en fras ur psalmen "Härlig är jorden".

Vi har lyssnat mycket på psalmer, det är mycket fina melodier och intressanta ackord. Jag tror att mamma sade någon gång att de ska vara lätta att sjunga, säger David Röhdin och vänder sig frågande mot sin bror.

TT: Går ni ofta i kyrkan?

Egentligen bara på julafton på midnattsmässan, och på dop och bröllop, svarar Gabriel Röhdin.
Annars knackar vi mest dörr, skämtar David.

Nu väntar en mer påkostad turné än tidigare för bröderna från Brunflo, med spelningar på bland annat Lollapalooza och Peace & Love.

TT: Vad händer efter det?

Då tar vi nog en paus från varandra, sedan ska vi väl släppa ny musik antar jag, det måste ju pumpas ut, säger Gabriel Röhdin.