Namn: Ann-Sophie Myrefelt

Ålder på bilden: 21-22 år

Ålder idag: 52 år

Gjorde då: Servitris på Charlie's på Sysslomansgatan

Gör idag: Vd för Radisson Blu & Park Inn Uppsala

Berätta om bilden!

– På den ena bilden har jag och kollegan Jeanette Riis just serverat någon slags ”special treat” i form av en tårta till ett par gäster på Charlie's. 1985 bör ha varit året.

Och den med tomtekläderna?

– Den togs i december -84 och det var väl ännu en av våra mer eller mindre kreativa ideér att vi skulle spöka ut som julnissar under julen. Man vill ju helst inte komma ihåg att vi jobbade så där, men å andra sidan – kunde vi välja stora, bylsiga ceriserosa overaller att jobba i under en annan period, så... Det gav säkert upphov till små glada skratt i alla fall.

Berätta om den där inredningen!

– Vi stoltserar under dropparna i kalkstensgrottan, som ju var Charlie's signum, de kom nog till redan på Pysslingens tid. Vi som jobbade hatade dem och ville ha bort dem, men jag kommer ihåg att ursäkten var att ”ventilationen var inbyggd däri, och det skulle vara alltför kostsamt att bygga bort”. Vauxhall gjorde till slut slag i saken, snyggare blev det, men jag måste erkänna att jag blev drabbad av lite sentimental saknad då droppformationerna väl var bort. Men jag saknade kanske inte alla gånger man slagit huvudet i eller skrapat sig mot någon av dropparna...

MISSA INTE! Här hittar du UNT:s facebookgrupp "Minns du ditt nöjesuppsala"

När var du som mest aktiv i Nöjesuppsala?

– Jag jobbade heltid på Charlie's 1984-1986, men under senare hälften av 80-talet och första halvan av 90-talet jobbade jag extra på flera krogar i stan, bland annat Baldis, Påvels, Svenssons och Flustret, den senare delen mest bakom baren. Det var väl under samma period man var som mest aktiv även på andra sidan baren. (Skratt)

Vilka ställen hängde du mest på?

– På 80-talet fanns det ju inte så mycket annat än Charlie's och Guldtuppen/Studio Q. Jag är ju gammal student, så det blev ju en del nationer också, men senare så var det Ollie's, Påvels och Svenssons – och Dacke på sommaren.

Vilken var din favoritlåt på dansgolvet?

– Åh, många, men jag kommer ihåg när vi tjejer freakade loss till "I'm so excited", sen var det ju kul att dra av en eller annan Lambada också!

LÄS MER: Här hittar du fler intervjuer från serien "Minns du ditt Nöjesuppsala"

Och vilken var favoritbeställningen i baren?

– Då, precis som nu – champagne! Och kahlua med mjölk.

Kommer du ihåg några profiler från Uppsalas nattklubbar och barer?

– Oh ja, från gamle bossen Theo Ganoulis, Zmajko, Ola Johnler, Gorgen, Olle och Fredde till Lasse Svensson.

Vilket är ditt starkaste minne av Nöjesuppsala?

– Trots att det fanns betydligt färre ställen då än nu så kan jag förundras över att man lyckades hänga på krogen nästan varje kväll – och att man orkade!