När "Mästarnas mästare" drar i gång på nytt är tidigare häcklöparen Susanna Kallur och fotbollspelaren Kim Källström de kanske två största namnen.

Det är ett av mina favoritprogram. Jag har kollat i stort sett varje säsong, och jag har hört att det är roligt att vara med, säger Kallur till SVT , när vårens deltagare presenteras.
Jag är nervös för allt som har med uthållighet att göra och jag är lite rädd för Ida Ingemarsdotter, fortsätter hon.
Artikelbild

| Susanna Kallur. Arkivbild.

Fortfarande aktiv

Många av årets deltagare har knappt hunnit avsluta sina karriärer. Ida Ingemarsdotter slutade som skidåkare så sent som i våras. Även utförsåkaren och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter lade skidorna på hyllan efter senaste säsongen.

Längdhopparen Michel Tornéus är till och med fortfarande aktiv, med två tävlingar kvar i karriären.

Bara det att få chansen att träffa andra från andra idrotter tyckte jag känns spännande, och att få mäta mina krafter mot dem, säger Tornéus till SVT.
Artikelbild

| Kim Källström. Arkivbild.

Rallycrossförare äldst

I årets startfält finns även fotbollsveteranen Josefine Öqvist med 80 landskamper på cv:t, de två thaiboxarna Jörgen Kruth och Pernilla Johansson samt friåkaren Henrik Windstedt. Rallycrossföraren Kenneth Hansen är med sina 58 år den äldste deltagaren.

Artikelbild

| Micke Leijnegard återvänder som programledare. Arkivbild.

Inspelningarna drar i gång i Grekland i början av september, som vanligt med Micke Leijnegard som programledare. Programmet visas i SVT under våren, men premiärdatum är ännu inte klart.