Grodkungens trolleriföreställning

10/6 Bananteaterns Björn Dahlman spelar Grodkungen – en clown som är bäst på precis allting, i alla fall enligt sin egen åsikt. Särskilt bra är han på att trolla och bjuder in till en föreställning. Men allt går inte riktigt som han tänkt sig... ”Grodkungens föreställning” skapades ursprungligen för att spelas i Kina, i samarbete med Clowner utan gränser, men kommer nu till Gottsunda för ett par tillfällen i juni.

Gottsunda dans och teater

Citykollo

17/6 Konserthuset och Fritid Uppsala ordnar dagkollo för unga mellan 11 och 15 år. Deltagarna väljer mellan två olika inriktningar: Kultur eller vetenskap, och varje dag har ett nytt tema. Men en gång dagligen blir det ”swap-time” – och då får grupperna tillfälligt byta inriktning med varandra.

Uppsala Konsert & Kongress

Museinatten

1/6 Uppsalas museer håller öppet mellan 20 och 24 (vissa öppnar tidigare) och flera av programpunkterna riktar sig till en yngre publik. Till exempel kan man göra sin egen runsten på Gamla Uppsala Museum, gå på ficklampsvisning och titta på dinosaurier i Evolutionsmuseet och gå på skulpturverkstad utomhus (om vädret tillåter) på Bror Hjorths Hus.

Uppsalas museum

Sommarkonstskola

13/6 Bror Hjorths hus ordnar konstskola för barn mellan 8 och 13 år i tre omgångar i sommar. Den första omgången börjar 13 juni. På kursen får barnen teckna, måla och göra skulpturer med utgångspunkt i årets sommarutställning med Elsa Dansson Wåghals och i Bror Hjorths egen konst.

Bror Hjorths Hus

Barnvisning – bland tomtar och troll

16/6 Visning för barn av Disagården, på temat sagor och sägner. Dessutom finns möjlighet att slöjda en egen tomte, vätte eller annat väsen.

Disagården