Barrett och Miljand har spelat tillsammans i omkring 15 år i olika konstellationer. Under uppväxten hade Markus ett band ihop med Klas och Pelle Hellström som sedan bildade Nordpolen. Johan var sångare i Napoleon. Nu har duon tillsammans med Lars Skoglund och Daniel Bengtsson spelat in fyra låtar, varav "Annabelle" släpps som första singel. Övriga låtar kommer senare under året.

– Låtarna skrev vi för fem år sedan ungefär och de har blivit liggande sedan dess. Det var först när producenten Lars Skoglund fick höra dem som det tog fart. Han introducerade oss också för Daniel Bengtsson som spelade in och mixade låtarna i sin studio i Hjorthagen.

Lars Skoglund har samarbetat med artister som Lykke Li och Markus Krunegård. Daniel Bengtsson har på sitt cv samarbeten med bland andra Veronica Maggio och färska Grammisvinnarna Subtropic Arkestra med Goran Kajfeš.

– Man kan väl säga att Lars och Daniel lade den sista helande handen över våra låtar och fick dem att lyfta, säger Markus Miljand.

"Annabelle" är en vacker melodi med en skön retrotouch och vackra harmonier som för tankarna till det sena 1960-talet. Enligt Markus Miljand är låten och soundet representativt för Eyes Eyes musik. Själv skapar han oftast melodierna medan Johan Barrett står för texterna.

Texten till "Annabelle" har verklighetsbakgrund.

– Den handlar om en vän till mig som alltid bar runt på en stor kniv. Hon var underbar och galen på samma gång, skriver Johan Barrett i ett mejl till UNT.

Den udda texten fick Barrett och Miljand att använda sig av ett minst lika udda pr-knep när de skickade ut pressmeddelandet om singeln. I varje kuvert låg nämligen en kniv tack och lov förpackad så att ingen skulle skada sig.

På knivbladet hade de skrivit in en webbadress som länkar vidare till videon till "Annabelle". Det första man ser i videon är hur huvudkaraktären målar sina läppar röda och speglar sig i en stor köttkniv.

Inga spelningar är inbokade, men det finns långt gångna planer på att göra konserter efter sommaren.

– Det var länge sen jag och Johan spelade ute så det ska bli kul, säger Markus Miljand som till skillnad från Johan Barrett bor kvar i Uppsala.

Johan Barrett är även konstnär och fick i fjol med tre målningar på Liljevalchs vårsalong.