– Hösten känns jätterolig! Det är en typisk Reginateaterhöst med kul saker från olika genrer med allvar i botten, säger Maria Björk, chef för Reginateatern, om den kommande säsongen på hemmascenen.

Hon berättar att just nu håller ensemblen från "En kväll med Hasse & Tage" på att repetera och hur spännande det är att följa processen med en föreställning som växer fram.

– Det var vi på Reginateatern som gav Jacke (Sjödin) idén. Vi har ju haft honom i huset så många år och tyckt oss förstå att Hasse & Tage är hans husgudar. Efter senaste säsongen av "Gula grodan" nappade han på att göra denna minnesshow!

Artikelbild

| Caroline Ravn är en av landets mest bokade trollkarlar med flera utmärkelser både nationellt och internationellt.

Per Wickström, Meta Roos och Mikael Skoglunds trio ska ge en guidad tur i den värld som skapades av vår kanske mest kända svenska komikerduo i produktionsbolaget Svenska ord. Premiär för "En kväll med Hasse & Tage" är 20 september. Föreställningen ges sedan i flera omgångar under hösten.

Många programpunkter är välkända för Reginapubliken, som Ordsprak, festivalen för poetry slam med internationella gäster och samtalsserien Philosophy tea, där samtal mellan Peter Wallensteen och Daniel Ogden serveras tillsammans med te och scones. Höstens tema är skildringar av fred och konflikt i litteraturen.

Magikomikern Carl-Einar Häckner är en återkommande gäst på Reginateatern. ”Det blir hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen”, skriver trollerikonstnären själv om den show han ger i november.

Caroline Ravn valde bort en karriär som präst för att bli fingerfärdig trollerikonstnär stället. Hennes första egna show "Where the Magic Happens" ska rymma humor, trolleri och tankeläsning.

Artikelbild

| Scen ur "Electra" med portugisiska Companhia do Chapitô. Förställningen kan ses på Reginateatern i höst.

En annan återkommande gäst är Ronny Eriksson men denna gång har han med sig en bluesgitarrist till showen som har titeln "Blues från bakvattnet"

Ståupparen, skådespelaren, Axel von Fersenkännaren och röstcoachen Caroline Donath ska ge monologen "Axel von Fersens charmkurs" som tidigare bland annat givits på Livrustkammaren.

Artikelbild

Ronny Eriksson är en återkommande gäst på Reginateatern. I höst är han i sällskap med bluesgitarristen Leo Holmberg.

– Vi hyllar Ingmar Bergman med en improvisationsföreställning med Teater Prego. I foajén kommer att finnas möjlighet att spela schack med döden i pausen – om man törs, säger Maria Björk.

Portugisiska teatergruppenCompanhia do Chapitô ska ge en högst egen version av den grekiska klassikern "Electra" och stå upparna Lennie Norman och Elina du Reiz kommer med sina senaste shower. Bland mycket annat.

Vill du veta mer om höstens program på Reginateatern är det öppet hus där under måndagskvällen, 10 september. Smakprov ur kommande föreställningar ges och allt är gratis denna kväll, även fikat.