Det är snudd på omöjligt att ta sig fram till Köttinspektionen där Teater C huserar. Strandbodgatan är avspärrad för ombyggnad men det finns en liten väg för att komma dit.

– Vi ska sätta upp skyltar, säger Dag Thelander, som både är en av artisterna och har producerat ihop med Per Wickström.

Hur kom ni på idén till den här föreställningen?

Artikelbild

| Scen. Dag Thelander, Marcus Cederberg, Andrea Geurtsen och Anna Lundqvist kommer alla att stå på scenen i ”Köttets lust”.

– Titeln kom nog först. Lokalen kallar vi ju köttis och vi kommer hit och gör det vi har lust med. Då kändes det naturligt med "Köttets lust", säger Dag Thelander.

Sen ville Teater C ha med andra artister och skådespelare än sig själva den här gången.

– Vi är ju bara några stycken, vi gör två produktioner per år och har begränsade resurser. Nu ville vi göra något nytt. Genom att bjuda in gästartister skulle vi bli väldigt många och många nya, säger Andrea Geurtsen, som står för regi och koncept.

"Köttets lust" ges tio gånger och alla föreställningar blir olika. Gästartisterna deltar en kväll var. De har aldrig repeterat tillsammans men fått ett körschema mejlat till sig, de vet vilken kväll de ska uppträda och i vilken ordning de ska upp på scenen. Och de vet att klädkoden är fifty shades of grey.

Artikelbild

– Det kommer att bli en föreställning som spretar åt många olika håll, därför vill vi rama in den färgmässigt och med en likadan inledning och avslutning varje gång, säger Andrea Geurtsen som står för regi och koncept.

– Varje föreställning är unik och blir en fullständig överraskning för oss också, säger Dag Thelander.

Artikelbild

Gästartisterna är 25 stycken och verkar inom olika genrer, det blir mycket sång och musik, men allt från showdansgrupp, monolog- och poesiuppläsning till dockskådespelare och burlesque och swingdansare har sin plats.

– Det är alltid roligt att utmana sig själv och jag känner mig taggad med skräckblandad förtjusning, säger Anna Lundqvist, som är frilansande skådespelare till vardags men ska sjunga och spela gitarr på "Köttets lust".

Det ska Marcus Cederberg också göra.

– Det ska bli roligt att framföra något som jag inte brukar, säger han som dels går på musikalutbildning, dels repeterar roller i de två musikalerna:"Hair" och "Honk".

Det som varit klurigt för Teater C är att sätta etiketten. För det är inte en show, inte teater, varieté eller kabaré, inte burlesque och verkligen inte en revy.

– Nej, vi kallar den teaterkonsert. Den har ingen handling, men är en egen värld, ett universum fyllt av olika karaktärer, säger Mats Tielman Lindberg, regi och koncept.