Skivsläpp, releasefest och Europaturné med A Camp.
Kristofer Åström har en hektisk vår framför sig.
-Det är en otrolig resa man får vara med på, säger han. Dagen innan intervjun har Kristofer Åström haft releasefest för nya skivan "Sinkadus" på Södra bar i Stockholm. När TT Spektra når honom på mobiltelefonen är han i full färd med att plocka ihop utrustningen för att spela med A Camp i Norrköping innan han följer med som förband på trions Europaturné.
-De är otroligt ödmjuka som människor, säger Kristofer Åström, och erkänner att det finns massor av dråpliga turnéhistorier. -Men inga som jag vill berätta om, haha. Mest ser han fram emot att besöka Polen, där han aldrig har spelat tidigare, och länder som Storbritannien och Tyskland.
-Jag har en ganska stor publik i Tyskland, det ska bli roligt att se vad de tycker om kombinationen med A Camp. Vi lockar lite samma typ av publik.

Thin Lizzy
Recensionerna av "Sinkadus" har varit eniga - Kristofer Åström bjuder på ett nytt sound på sitt åttonde soloalbum.
-Den är ganska varierad. Tidigare plattor har varit ganska homogena, men den här gången ville vi att plattan skulle spreta. Det var svårt, men så tog det två år att göra skivan också. Både Britta Persson och Nina Kinert hjälper till med sånginsatserna. Britta är en gammal vän till Kristofer medan Nina är en nystiftad bekantskap.
-Hon är en fantastisk sångerska och har en grym röst. Jag är glad att hon ville vara med. "Sinkadus" bjuder även på en överraskande version av Thin Lizzys "A song for while I·m away".
-Jag satt i en bil tillsammans med två gitarrister förra sommaren och den spelades i radion. Jag kände direkt att "jag vill spela den här låten", den innehåller allt jag velat säga men inte kunnat. Jag hade aldrig hört den förut.

Ingen återförening
Kompbandet Hidden Truck är sedan förra plattan utbytta mot göteborgarna i Rainaways.
-Det som är kul med Rainaways är att det alltid händer nya grejer, ingen spelning är den andra lik, säger Kristofer Åström. -För mig har det betytt mycket, både för spelglädjen och för inspirationen. Något som dock inte inspirerar den norrländske musikern är insomnade Fireside. Hängivna fans som väntar på en återförening får allt vänta ett tag till.
-Det kommer säkert att hända i framtiden, men det dröjer nog ett tag till, säger Kristofer Åström.