Nu till helgen ges föreställningen två gånger om, på lördag i Missionskyrkan i Uppsala och dagen efter i Norrmalmskyrkan i Stockholm.

– Det är en scenisk föreställning som vi jobbat fram tillsammans med regissören Anci Hjulström, berättar Tony Margeta, konstnärlig ledare för damkören La Cappella.

Bakom namnet och temat "Kraft!" döljer sig körmedlemmarnas egna funderar kring vardagslivet, drömmar och hur man egentligen får ihop det så kallade livspusslet. Texterna är skrivna av sångerskorna själva.

– Vi varvar uppläsningar med musik och gör en scenisk musikföreställning. Musiken tystar egentligen aldrig utan uppläsningarna görs till klangmattor från flygel eller orgel och övergår i körmusik, säger Tony Margeta.

La Cappella och Anci Hjulström samarbetade kring ett liknande tema så sent som 2016 då man framförde föreställningen "När verkligheten bränns".

Musikaliskt tar kören åter upp Arvo Pärts "Peace upon you Jerusalem". Med det stycket vann La Cappella i våras en internationell körtävling i Österrike. Dessutom ingår bland annat Uno Svenningssons moderna klassiker "Under ytan" i föreställningen liksom den norske kompositören Kim André Arnesens "Evenwhen he is silent". Det stycket är en tonsättning av en dikt som skrevs av en fånge på en vägg i ett koncentrationsläger under andra världskriget.

– "Kraft!" kommer att leva vidare under med fler framträdanden till våren. Dessutom kommer vi att tävla med delar av föreställningen under körfestivalen European choir games i augusti nästa år, säger Tony Margeta.