Du kanske borde bli agent heter uppsättningen som är baserad på en text ur Jan Fridegårds arbetarroman Lars Hård. Det är en berättarföreställning i tolkning av Teater C, där Sam Kessel är berättaren och Anna Haglund och Erik Holmkvist agerar musiker. Bland annat har Anna tonsatt dikten Statarvisan av Fridegård.
- Vi tänkte att det vore kul med något vokalt som inleder föreställningen. När jag läste dikten så fick jag känslan av att musiken skulle vara i en helt annan stil och skrev min egen version, säger Anna.

Jan Fridegårds bok handlar om Lars Hård som försöker ta sig igenom det hårda och orättvisa livet som statare och ur fattigdomen. Titeln Du kanske borde bli agent anspelar på den första raden ur texten som de spelar. Lars försöker hitta sätt att tjäna pengar och hans mamma säger till honom att han kanske borde bli agent, som egentligen betyder dörrknackare och försäljare. I föreställningen får man bland annat höra historien om när Lars försöker bryta sig ur fattigdomen genom att börja sälja holländska piller för fläckborttagning.
Senare i vår är Anna aktuell i en ny föreställning som heter Hata mig.
- Det är ett slags minimusikal där jag har den enda rollen och endast en ackompanjatör är med. Musikalen handlar om saker som alla människor kan skämmas över, som man tror är anledningar för andra att tycka illa om en. Men i själva verket är det många som delar denna uppfattning, berättar Anna.
Du kanske borde bli agent spelas på Reginateatern måndag 15 februari kl 19 samt den 18 och 19 februari kl 12 på Reginalunch.