Uppsala blir nionde och sista anhalten på Little Jinders höst- och vinterturné. På lördag 15 december är dags för spelningen i Konserthuset. Det senaste året har hon mestadels tillbringat i inspelningsstudion och jobbat med albumet "Hejdå" som kom tidigare i höstas.

– Hittills i år har jag bara gjort Way Out West-spelningen i Göteborg, säger Little Jinder till UNT ett par veckor före turnéstarten i Karlstad 9 november.

Hon säger att hon mår som bäst när det råder balans mellan studioarbete, spelningar och låtskrivande hemma på kammaren.

Artikelbild

| Little Jinder är sugen på att möta publiken igen efter en lång period med främst studioarbete.

– Att tillbringa ett år i studion och knappt spela ute blir lite väl klaustrofobiskt, det kommer jag nog inte att göra om.

Som jag har förstått det handlar det mesta i ditt liv om musik på ett eller annat sätt?

– Jag skulle säga att allt kretsar kring musiken (skratt).

Vad lyssnar du på?

– Egentligen är det konstigt att jag blivit popartist eftersom jag nästan aldrig lyssnar på pop, det har jag inte gjort sedan jag var tonåring. De senaste tio åren har jag mest lyssnat på instrumental, beatbaserad elektronisk musik.

Din mamma Åsa Jinder är ju känd nyckelharpist och riksspelman. Har hennes musik påverkat dig?

– Det tror jag faktiskt. Jag älskar verkligen folkmusik. Mitt melodispråk har nog omedvetet påverkats av den musiken eftersom den alltid fanns där när jag växte upp.

Nya albumet "Hejdå" har fått strålande recensioner, men frågan är hur titeln och titelspåret ska tolkas. Little Jinder säger lite kryptiskt att det handlar om att hon nu nått början på ett slut, och att hon känner sig färdig med den här versionen av Little Jinder.

– Jag är klar med det musikaliska projekt som jag ägnat mig åt i tio år, nu är det snart dags att sätta punkt. Jag vill testa något nytt och hitta en annan plattform.

Hon säger dock inte adjö till sitt artistnamn, något som det har spekulerats i eftersom hon faktiskt fyllt 30 och inte är så särskilt "little" längre.

– Nej, Little Jinder får ni se och höra igen fast i en annan form. Jag trivs med att ha en persona som jag kan använda mig av i musiken. Att uppträda som Josefine Jinder kommer aldrig hända, säger hon och påpekar att relationen mellan Little Jinder och Josefine är god.

Vad kan du säga om ditt nästa projekt?

– Det kommer att bli större, mer vill jag inte berätta. Jag kommer att turnera med "Hejdå" fram till sommaren 2019, sen får ni se.