Edsvik Konsthallt är en av de större konsthallarna i Sverige med ett tjugotal utställningar varje år med svenska och internationella konstnärer. Höstsalongen är en jurybedömd återkommande tradition.

Både etablerade och icke etablerade konstnärer från hela landet kan ansöka till salongen. I år har 124 konstnärer av cirka 400 sökande kommit med. Utställningen innehåller 180 verk i olika tekniker.

Flera av årets konstnärer har anknytning till Uppsala. Som till exempel fotografen Mirjam Hector och Anna Liljas som målar och ritar, samt landskapsarkitekten Lovisa Axellie som alla bor i Uppsala. Akvarellmålaren Stefan Gadnell bor i Kuggebro utanför Uppsala. Smyckemakaren Maria Lewis har varit verksam i Uppsala, även om hon bor i Gävle numera. Konstnären Ulrika Lindblom är verksam i Sigtuna. Sofie Stenberg har sin ateljé utanför Uppsala i Danmark. Fipe Gouge-Merrall, som håller på med måleri är från Heby. Konstnären Susanne Grip är verksam utanför Enköping. Textilkonstnären Eva Jonasson bor i Tobo och konstnären Ingrid Orlowski finns i Östhammar.

– Vi för ju ingen statistik över varifrån konstnärerna kommer när vi gör vårt urval till Höstsalongen. Men många duktiga konstnärer kommer från Uppsala och Uppland, säger Ilkka Timonen, konstnärskontakt och jurymedlem för årets Höstsalong.

– Det är en mängd tekniker som visas i år. Vi har verkligen lagt oss vinn om att visa många olika typer av konstnärsskap.

Utställningen går att se på Edsviks konsthall till och med 5 november.