– Det gick så bra i våras att vi kände att nu är det dags igen, säger James McKie över mobilen.

Klubben startade i januari och är ett samarbete mellan McKie, Ben Richards och Matilda Hübinette. Under våren var det utsålda kvällar och höstens två hittills två tillfällen likaså. Men så var det också Al Pitcher som var "hemlig" underhållare då, i en uppvärmning inför höstens turné.

– Vi gör så ibland så mer kända namn får chansen att pröva sina skämt inför publik.

James McKie är själv komiker och har gått ned till halvtid i sitt ordinarie jobb som it-konsult för att pröva vingarna som underhållare. Eftersom han är engelsman från början och just sagt Pitcher frågar jag om det främst är som häcklare av det svenska han satsar.

– Nej, jag har bott här, och just i Knivsta, i sjutton år så det är inte det viktigaste. Men visst, det är alltid uppskattat när man håller upp en skrattspegel. Och det är ju lite i kulturkrockarna min erfarenhet finns.

Just nu håller han på att skriva på sin nya show och den ska handla om just svensk kontorskultur, något han finner lite speciell jämfört med till exempel England.

– Möten! Det kan ta hur lång tid som helst att komma fram till ett beslut när alla ska mötas hela tiden. Och att kaffemaskinen är något slags gud, det upphör inte att förvåna mig.

Han poängterar att han har svenskt medborgarskap nu för tiden, hans svenska uttal är också förvånansvärt bra för att vara inflyttad som vuxen. Även hans komik sker på svenska.

– Folk blir lite förvånade först och en del av komiken kan bygga på hur jag hanterar vissa ord. Men jag är lingvist i nordiska språk så det är inte så märkvärdigt egentligen.

Efter beslutet om Brexit har han märkt att britter inte är riktigt lika populära som förr.

– Till och med Frankrike ligger plötsligt högre än oss nu, inte bra, skrattar han.

Själv trivs han utmärkt i Knivsta, som han tycker har vuxit från en by til en liten stad under de år familjen bott där. Och framåt fortsätter utvecklingen att gå åt rätt håll.

– Nu ska man bygga Knivstas Hus för idrott och kultur. Och då blir det en lokal som tar drygt 300 personer så då kan man boka in större artister, både komiker och musiker. Det ska bli jätteroligt!

Fast även om de nuvarande lokalerna inte tar så många så poängterar James McKie att de är mycket trivsamma.