Pop & rock Lorentz

Katalin 1/11 Grammisbelönade hiphopstjärnan Lorentz släppte sitt andra album i juni. Under hösten ger han sig ut på en klubbturné som på onsdag 1 november tar honom till Katalin. 26-åringen från Stockholm gjorde solodebut för tre år sedan med plattan "Kärlekslåtar" som gav honom en Grammis för årets hiphop/soul.

Hammerfall

Artikelbild

| Firar 50 år som band. Good Morning Blues bildades redan 1967. Fyra av medlemmarna har varit med hela tiden.

Katalin 2/11 Dagen efter blir det hårdrock när veteranbandet Hammerfall med sångaren Joacim Cans i spetsen ställer sig på Katalins scen. Höstens klubbturné är en uppföljare till vårens turné nere på kontinenten. Senaste albumet "Built to last" släpptes i november i fjol.

Oskar Linnros

UKK 12/11 En av 2010-talets stora svenska soulpopartister följer upp sommarens turné med ett tiotal spelningar i höst. 34-åringen från Sundbyberg har samarbetat med artister som Veronica Maggio, Timbuktu och inte minst sidekicken Daniel Adams-Ray i hiphopduon Snook.

Thåström

Artikelbild

| Energiknippe. Joacim Cans är sångare i Hammerfall.

Svandammshallarna 18/11 Han fyllde 60 tidigare i år men visar inga tecken på att mattas av. På nyutkomna albumet "Centralmassivet" låter den svenske rockikonen som vi vant oss vid att höra honom på senare år. Möjligen har han släppt in lite mer ljus den här gången, men i grunden handlar det om tung, monoton och alldeles helgjuten Thåströmrock.

Good Morning Blues

Katalin 18/11 För dem som gillar både Thåström och Good Morning Blues väntar en svårlöst konsertkrock. Uppsalabandet firar denna kväll sina första 50 år med en konsert på Katalin. Fyra av de i dag åtta medlemmarna var med redan vid starten: Claes Janson (sång och gitarr), Jan Wärngren (piano), Björn Sjödin (trummor) och Thomas Lindroth (bas och sång).