Caitlin Moran är ruskigt bakfull. Gårdagens besök i Helsingfors slutade med vodkahävning och i dag försöker hon överleva genom att låtsas att hon är khaleesin Daenerys Targaryen från tv-serien "Game of thrones" - härskarinna med ambition att uppnå världsherravälde.
- Beyoncé har tydligen samma hangup på khaleesin som jag. Men jag misstänker att jag är den enda som skriver på Twitter att khaleesin just har bajsat, säger hon.

Det är inte bara inför sina 273 000 följare på Twitter som hon är så där avväpnande rolig och rättfram. Caitlin Moran är i Sverige för att prata om sin bok "Konsten att vara kvinna" - ett feministiskt manifest vävt kring hennes eget liv, där hon varvar tragikomiska dråpligheter med handfasta råd till sina medsystrar.

När boken startar är Caitlin 13 år gammal; en mobbad, ensam tjockis som killarna i grannskapet kastar grus på. När hon får sin första mens tiger och lider hon i tysthet, fullt övertygad om att det är normalt att blöda tre månader i sträck. När mamma uppmärksammar henne på att hon fått könshår drabbas hon av panik - de måste bort! Caitlin vill vara normal - vilket i förlängningen betyder snygg, smal och fantastisk.

Konsten att vara kvinna är en effektiv uppgörelse med omöjliga kvinnoideal. Varför måste kvinnor ta bort allt hår på kroppen? Varför frågar alla när man ska skaffa barn? Och varför har trosorna blivit så små och obekväma att de till sist "sitter som en liten mössa på klittan"?
- Det här är en bok om menstruation, masturbation, aborter, tröstätning, om att ha barn och inte vilja ha barn. Folk säger till mig att det är en så modig bok, att det jag skriver är så ovanligt, men detta är är sådant som alla kvinnor går igenom - fast inte talar om. I grunden är det en bok full av hemligheter.

Hon har ett par mantran som återkommer under samtalets gång. Ett av dem är "prata om allt, även det du skäms över". Därför valde hon till exempel att vara ärlig om sin ambivalens inför den abort hon gjorde efter att ha fött två barn.
- Att vara öppen har inte gjort mig mer sårbar. Tvärtom är jag starkare nu, för jag kan inte fucka upp längre. Om en perfekt människa gör ett enda misstag är folk där direkt och skriker "vi kommer aldrig mer att tro på dig!" Så kan de inte göra med mig.

Caitlin Moran ser sig som läsarnas storasyster, en som handfast upplyser även ovilliga småglin om att de visst är feminister.
- Folk vet bokstavligen inte vad det är att vara feminist. Jag har fått förklara det så många gånger för unga tjejer i barer, så när jag skrev den här boken minskade mitt supande automatiskt. När de säger "aaaah, feminist, det är jag inte!" frågar jag "vänta nu, vill du kunna rösta? Tycker du att våldtäkt ska vara lagligt? Vill du att din man ska äga dig? Grattis min vän, du är feminist!"

Konsten att vara kvinna har sålts till 17 länder och Caitlin Moran och hennes syster skriver just nu på manuset till en filmatisering av boken. Dessutom jobbar hon med ett tv-manus om "tre tjocka tonårstjejer ur arbetarklassen".
- Alla tonårstjejer som jag ser på tv är jättesexiga brudar som messar till sina vänner om vilka fester de ska gå på. Mina tonår var inte sådana, jag var fet, läste en massa böcker, var väldigt blyg och bodde i ett stentufft område. Jag ville visa tonåringar från arbetarklassen på ett helt annat sätt.

Caitlin Moran tar några klunkar av sin Bloody Mary, khaleesin behöver helt klart en återställare. Och precis som Daenerys Targaryen strävar hon efter att erövra världen; fast med en vänlig och humoristisk feminism som tillåter alla kvinnor att vara sig själva.
- Det räcker inte med att skriva en bok och säga att saker måste ändras. Det är därför jag fortsätter med filmen och tv-serien, för det är i konsten vi utforskar en möjlig framtid. Min film ska bli den första filmen där kvinnan går upp i vikt och är lyckligare över det i slutet.