Bucky, som består av Fredrik Akdogan, Anton Lindqvist och Jonas Skogsberg, tog inför arbetet med "People" hjälp av sångaren André Åhl Persson. Planen var att skapa en pophouse-låt som kunde spelas och dansas till överallt.

– Jonas, Anton och jag insåg att det fattades en pusselbit. Vi behövde sång på låten. Biten föll på plats när vi träffade André på en nyårsfest för två år sedan. Vi insåg direkt att han hade en mäktig pipa och sa i kör att "Han ska vi ha!", skrattar Fredrik Akdogan.

Fredrik Akdogan har varit verksam som dj i femton år, ända sedan han var nioåring och spelade på skoldiskon. André Åhl Persson har också sysslat med musik länge, men en helt annan inriktning.

– Jag har skrivit låtar sen jag var tio år, har väl blivit över 100 stycken sen dess. Kör mycket blandade genrer, singer songwriter, pop. Men jag är också med och leder gospelkören God Tune. Efter samarbetet med Bucky så har jag blivit mer öppen för den här typen av dansmusik, så jag ser framemot att göra mer sånt!

Efter en nyss avslutad omröstning tror Fredrik Akdogan att det är början på något stort.

– Nu när vi toppar listan så kommer den att spelas i P3 Osignat på lördag vilket är jättekul. Vi premiärspelade den dock live redan förra veckan på en innebandyturnering. Körde den ett gäng gånger och det gav massa energi till publiken där, vilket också är vad vi ville få gjort med låten.

– Under våren kommer vi spela mycket på studentnationer men hoppas såklart spela på andra ställen snart.

Du kan lyssna på låten här.