Under tisdagen anordnades en exklusiv förhandsvisning av spelet på Universal Studios i Los Angeles, där ett gäng specialinbjudna gäster fick testa att försöka undanhålla magiska föremål och varelser i trollkarlsvärlden från den vanliga "mugglar"-världen, skriver The Wrap.

Bakom "Harry Potter: Wizards unite" står Warner Bros och Niantic, företaget som utvecklade just "Pokémon Go". Även det nya mobilspelet använder sig av "augmented reality" eller förstärkt verklighet, en upplevelse som skapas genom att den verkliga miljön man befinner sig i kompletteras med datorgenererade inslag.

Spelet utspelar sig i nutid, efter att Harry Potter besegrat den onda trollkarlen Voldemort. Den som spelar får med hjälp av en selfie skapa ett eget id-kort till Trolldomsministeriet och själv välja vilket elevhem på Hogwarts man vill tillhöra. Sedan gäller det att försöka hålla magiska artefakter och varelser hemliga för icke-trolldomskunniga. Man kan även spela tillsammans med andra för att besegra onda trollkarlar och monster.

Enligt företagets Twitterkonto kommer spelet att finnas tillgängligt från och med midsommarafton, men om det även kommer att gå att spela i Sverige är oklart, eftersom lanseringen verkar ske stegvis globalt.