Man bör till ingressen tillägga att blommorna även är skapade av Brandy Kraft, och att det är målningar av dessa hopplockade fantasiblommor som i vår berikar Hammarbys blomsterprakt.

– Jag är ganska påverkad av den klimatångest som finns i vårt samhälle. Det är så mycket just nu som handlar om att vi människor förstör naturen och vår planet. Jag vill med mina verk visa naturen på ett nytt och mer inspirerade sätt, den fantastiska natur som finns i verkligen är ju uppenbarligen inte värd att rädda, säger hon.

Brandy Krafts utställning "Natura Curiosa" har vernissage fredag den 10 maj, och kommer sedan att hänga på Hammarby under hela våren och stora delar av sommaren.

Rent konkret plockar Brandy Kraft isär blommor av allehanda arter för att sedan sätta ihop dem till nya blommor, som hon namnger och klassificerar i enlighet med blomsterkungen Carl von Linnés nomenklatur, allt för att få blommorna att framstå som mer vekliga.

­– Jag är superinspirerade av Linné och hans arbete, det finns en stor kreativitet i hans namngivningssystem och i hans sätt att klassificera växter och blommor. Det är otroligt hur många arter som Linné upptäckte och namngav och även organiserade, säger hon.

Carl von Linné döpte sina fynd efter vänner och sig själv och efter platserna där han hade gjort fynden, Brandy Kraft å sin sida döper sina blommor efter platserna där hon har skapat dem och är noga med att inkludera några av de blommor som ligger till grund för fantasiblommorna i namnen.

– Det finns till exempel en blomma som heter Orchilaurus upsaliensis, eftersom jag använde mig av orkidéer och skapade blomman i Uppsala, säger hon.

Brandy Kraft kommer ursprungligen från Florida i USA, en delstat som har ett tropiskt klimat och en flora mycket olik den svenska. Sedan några år tillbaka bor hon med sin familj i Nacka strax utanför Stockholm.

– Jag har ingen favoritblomma, det finns så många som är så otroligt fantastiska och jag upptäcker nya arter varje, men lättast att arbeta med är orkidéer, säger hon.

Utställningen "Natura Curiosa" pågår till och med den 14 juli på Linnés Hammarby, som en gång i tiden var familjen Linnés sommarbostad, men som i dag är ett välbesökt kulturreservat och museum.