Jag är inte där för att sändas i tv, för mig är det ointressant. Det spelar ingen roll, och de stänger ju inte av kamerorna. Materialet kommer att finnas kvar, säger han till TT.

Göran Lundström tycker att det var värre det år som Oscarspristagarna för bästa smink inte fick gå upp på scenen. Så är det dock inte längre. Inte heller på Guldbaggegalan delas priset för bästa smink ut under direktsändning, påpekar han.

Lundström är tillsammans med Pamela Goldammer Oscarsnominerad för trollmaskerna som de gjorde till "Gräns". Men för att korta galan till tre timmar har arrangörerna, Oscarsakademin, nu bestämt sig för att fyra kategorier, däribland bästa makeup och hår, ska delas ut under reklamavbrotten, skriver Pagesix.com som hänvisar till AP.

Även Oscarsstatyetterna för bästa foto, bästa klippning och bästa kortfilm ska delas ut när tv-tittarna i stället får se reklam. Den Oscarsnominerade "Roma"-regissören Alfonso Cuaron var kritisk redan vid Directors Guild Awards för några veckor sedan:

Det här beslutet har inget att göra med ett beslut som rör film. Det handlar om tv-utsändning. Det handlar om show, underhållning. Det borde inte vara en del av vad utmärkelserna ska handla om, sade han då.