Emmi Christensson lyckas inte bryta sig igenom den välpolerade musikalfasaden och ”Icarus” känns obarmhärtigt omodern. Tråkig start med bidrag som åker ut direkt.

16-åringen Elias Abbas bjuder på ännu en låt ”om att ha kul” och precis som många av de andra som kört samma tema är falsksången det mest minnesvärda. Resan tar slut här.

Felicia Olsson försöker göra en Kelly Clarkson med sin ”Break that chain” med både låt och arr är så segt att inte ens höjningen får det att lyfta. Inte heller detta går vidare.

När Robert Gustafsson sticker ut med sin sånginsats vet man var tävlingens ribba ligger. ”Allting sitter snett och ändå blir det rätt” sammanfattar det väl rätt bra. Och finalplatsen är välförtjänt.

Neondansare och Zara Larsson-stämma funkar för Olivia Eliasson vars ”Never learn” har ett skönt driv. Långt ifrån gåshud men helt ok – Andra chansen nästa.

Näst sist ut är Felix Sandman och vid det här laget är jag benägen att applådera allt som har något som känns nytt och det har Frans-doftande ”Every single day” – trots lätt lökig refräng. Till Andra chansen räcker det.

Och så sätter vi den sista gnuttan hopp till rutinerade favoriten Mariette – men kan hon förvalta det? Åh vad jag vill säga ja, men det blir ett mja: ”For you” är åt helsike för ointressant för en röst som hennes, men artisten gör det hon ska med bravur och tar sig tack och lov direkt till final.

Det blev inte roligare än så här alltså.