Uppsala Reggaefestival arrangerades första gången 1995 och har sedan 2001 gått av stapeln varje år. Nu tackar festivalarrangörerna för sig och söker sig till nya platser.

- Reggaen växer i Sverige. Vi vill ta musiken dit människor är och bidra med helt nya upplevelser genom nya festivalformat, säger Yared Tekeste, festivalens grundare, i ett pressmeddelande.

Under 2012 och 2013 kommer festivalen att omvandlas och nya koncept ska testas. Bland annat inleds ett samarbete med Tallink/Silja Line. I april kommer en "reggaebåt" att avgå från Stockholm till Riga med både internationella och svenska artister på scenen.

Artikelbild

| Abyssinians på Reggaefestivalen

Just nu pågår även planering och artistbokningar för att ordna festivaler på nya orter i Sverige. Dessutom ska arrangörerna hjälpa till att skapa reggaefestivaler som den i Uppsala i Italien, Holland, Chile, Costa Rica och Dubai.

- I Uppsala finns en fantastisk publik och det har varit en bra stad att växa i som festival, men det har också funnits utmaningar och begränsningar. Nu vill vi skapa nya reggaekoncept och känner oss grymt taggade inför framtiden, säger Yared Tekeste.