– Det är ett digert vårprogram, det händer något praktiskt taget varje kväll hos oss, säger Maria Björk, chef för Reginateatern.

Vårens program är hennes första egna sedan hon tillträdde som chef för drygt ett halvår sedan. Men det är flera artister som Reginapubliken kan känna igen från förr. Som den fiktiva countrystjärnan Tina C som nu i januari gästar med sin andra och nya show ”Her story”.

– Brittiska Christopher Green driver med sin rollkaraktär som är en flärdfull, sexistisk och självupptagen amerikansk countrystjärna. Det är så kul att han vill komma tillbaka till Reginateatern, säger Maria Björk.

Artikelbild

| fortsätter. Gänget i hybridshowen "Gula grodan" ger flera föreställningar i februari.

Drift blir det också i ”Osvajpade diamanter” i januari. Lisa Lexfors och Elina Du Rietz spelar två kvinnor som bortsvajpats på sajter som Tinder och nu åker på datingturne i stället.

– En personlig favorit är "Philosophy tea" under ledning av professorn och fredsforskaren Peter Wallensteen. Så bra att de stunderna kan få fortsätta i vår. De ges på engelska och många utländska studenter verkar hitta hit. Efter de tidigare sammankomsterna har det bildats spontana små seminariegrupper som fortsatt de filosofiska diskussionerna, säger Maria Björk.

Johan Ståhl är en flitig samarbetspartner för Reginateatern. I januari ska han ta upp "Varieté Regina" igen, med föreställningar efter de ordinarie i stora salongen. Han har samlat professionella artister av skilda slag till detta. Dessutom är han en av de medverkande i den återkommande publiksuccén från hösten, ”Gula grodan”, där också Jacke Sjödin och Sanna Hodell är med. Lite senare i vår, i slutet av april, är Reginateatern en av scenerna för Ståhls internationella festival ”Uppsala magic & comedy”.

I februari gör William Spetz turnéstopp med sin ståuppshow ”Mormor, jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”.

Artikelbild

| Gästartist. Komikern och skådespelaren William Spetz båda föreställningar i februari på Reginateatern sålde slut i direkt.

– Hans båda föreställningar sålde slut direkt. De stämmer så bra med vad vi vill ge här på Regina, innehåller något eget, har djup men man får skratta, känna och i slutändan må bra, säger Maria Björk.

I februari kommer också musikgruppen Dungen för en helafton i två delar. Under den första delen spelar de nyskriven filmmusik till stumfilmklassikern ”Häxan” som visas på filmduk bakom dem. Efter paus blir det en vanlig konsert.

Artikelbild

| Återkommer. Hela baletten kallar sig gruppen med rötter i Uppsalas studentliv. De

Även teaterkollektivet Familie Flöz från Berlin har varit på Uppsalascenen förut. I mars kommer de med en ny föreställning, ”Teatro Delusio”, vars handling utspelas bakom teaterns kulisser.

– De har en helt egen genre, spelar ordlöst med stora masker och spelar så bra med sina kroppar så att det verkar som att deras masker blir levande. Tre skådespelare spelar 30 roller och de är gränsöverskridande vad gäller både ålder och kön, säger Maria Björk.

Artikelbild

| Ståuppare. Ronny Eriksson återkommer till Reginateatern.

I mars kommer en annan av de återkommande artisterna, ståuppkomikern Ronny Danielsson. Han stannar en hel vecka i mars med sin nya show ”Oförhappandes”.

– Jag är också väldigt glad att poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel har tackat ja till att komma i mars i en föreställning med nyskriven musik och poesi.

Vid det här laget är väl Phontrattarnes vårbesök på Reginateatern i maj ett säkert vårtecken. Till vårens godbitar hör också showkören De visas vårkonsert, GUC:s musikal, som blir ”Grease” i år och Södermanland- Närkes anrika nationsspex ”På Madagaskar” från 1870, som spelas vart tionde år.

På måndagskvällens presentation av vårprogrammet kommer några av vårens artister att medverka. Det är fritt inträde och Reginateatern bjuder dessutom på fika.