Våroffer

7/9 Den förre dansaren i den nästan ikoniska hiphopgruppen Bounce, Benke Rydman, ger sig på ännu en dansklassiker, "Våroffer" och man får förmoda det blir en högst egensinnig tolkning.

Föreställningen har såväl nykomponerad musik som Stravinskijs originalverk. Fredrik Benke Rydman medverkar själv på scenen i duett med en industrirobot (!). 20 streetdansare och 5000 liter vatten utgör också vitala delar i en föreställning om balansen mellan teknik och natur.

Artikelbild

| Hans Alfredsson och Tage Danielsson genius svävar över Reginateaterns scen i höst.

Såsom i himmelen

13/9 Kay Pollacks biosuccé ställs nu på scenen, men med en helt ny ensemble. I rollen som Gabriella (hon som fått en egen sång) ser vi Malena Ernman. Föreställningen är en av tre musikalpremiärer I Stockholm under månaden. Noterbart är att alla tre är baserade på filmer. Det gäller alltså även "Ghost" på Chinateatern 14/9 och "Broarna i Madison County" på Maximteatern 12/9.

Kamraterna

15/9 Kan Strindberg ha radikal potential? Vara dagsaktuell? Regissör Helle Rossing undersöker tillsammans med ensemblen och scenografen Marie Moberg Strindbergs sällan spelade pjäs "Kamraterna" utifrån ett politiskt och feministiskt perspektiv. Här testas gränserna för kampen mellan könen.

Artikelbild

| Jacke Sjödin är kärnan i ensemblen som djupdyker i Hasse och Tages revyskatt.

En kväll med Hasse och Tage

20/9 Jacke Sjödin, Meta Roos, Per Wickström och Mikael Skoglund Trio kastar sig in i Hasse och Tages värld och plockar några russin ur den enorma kaka som utgjorde parets produktion under nästan 30 år i toppen av svenskt nöjesliv. Det utlovas många pärlor ur sångskatten, många mer eller mindre kända anekdoter och garanterat en hel del överraskningar när ensemblen minns duon och deras Svenska ord.

Den fria viljan

22/9 På scenerna i september är det ynnerligen musikaltätt. På Uppsala stadsteater erbjuds en helt nyskriven där självaste Adolf Hitler är en av huvudpersonerna. Erik Gedeon, som tidigare gjort den vassa "Min vän fascisten" på Uppsala stadsteater, står för text, musik och regi i denna svarta och samtidigt ironiska komedi som strävar efter att ogenerat jonglera med filosofi, hjärnforskning och kvantfysik.

susanne.sigroth-lambe@unt.se