Under våren satsar TV3 stort på kriminalgenren och både "Trolljägarna" och "Efterlyst" är tillbaka. I den nya säsongen av "Trolljägarna" möter Robert Aschberg och Frida Boisen flera kända personer som utsatts för hot på nätet och nu vill konfrontera sina nättroll.

Tematiken speglas även i "TV3 Dokumentär" som forsätter att fokusera på uppmärksammade mord i Sverige och inleds med två avsnitt om Arbogamorden 2008.

Nytt med Scorupco

Även på Viaplay blir det kusligt när thrillerserien "Hidden – förstfödd" har premiär. Serien handlar om en jakt på ursprung som leder in i en dold värld av mörka hemligheter och övernaturliga krafter och i huvudrollerna syns Izabella Scorupco och August Wittgenstein.

"Så fort jag läste manuset så kände jag att 'det här får jag inte missa' och jag känner aldrig så", säger Izabella Scorupco i ett pressmeddelande.

Jubileumssäsong

Totalt släpper Viaplay 19 originalserier under 2019 med titlar från Sverige, Norge och Danmark.

I kontrast till det mörka får realityserierna stort utrymme även denna vår. Nya avsnitt av "Ensam mamma söker" kommer i vanlig ordning med både kärlek och skämskudde. Nya pakter bildas och intriger blossar upp när "Paradise Hotel" är tillbaka i rutan med sin jubileumssäsong och "Lyxfällan" fortsätter att ta sig an sms-lån och shoppingberoenden i sin 26 säsong.