Det är femte året i rad som konceptturnén Christmas Night rullar på. Förutom förra året har en gemensam nämnare varit Magnus Carlsson. Att han inte var med i fjol verkar ha taggat honom, han var som en just uppdragen leksak på scenen. Övriga tre var helt nya i sammanhanget, och åtminstone i ett fall lite oväntat.

De fyra hade en god personkemi, och gav lite känsla av syskonskara. Magnus Carlsson var den ambitiösa lillebrodern som triggat igång de övriga på att göra ett julspel att visa för familj och släkt. Elisa Lindström den glada lillasystern som både drog igång sin dansbandsådra och fick visa varför hon vann ”Let´s dance” häromåret (även om det var lite svårare att göra svängarna, höggravid som hon är – väntad nedkomst i februari enligt vad hon meddelade). Sofia Källgren är den mer reserverade storasystern som är med för att visa hur det ska gå till.

Och så den siste, mer oväntade i sammanhanget, Tommy Nilsson. Han är storebrodern, som egentligen tycker att det är lite larvigt detta, men som ställer upp för de övrigas skull. Fastän vartefter grips av glädjen och deltar med samma lust som de övriga. Han bidrog mycket till att det inte blev alltför sockersött och visade sig vara en duktig och komisk estradör. Hans egen låt om hur det är att ha barnen varannan jul tillhörde med sitt allvar showens höjdpunkter.

Den elegant inramade showen inleddes och avslutades med potpurrier på jullåtar. Kan inte på rak arm komma en enda låt som de inte framförde. Christmas Night är verkligen showen som är julen i kvadrat. Som tur är så är även undertecknad ett fan av högtiden.

Medlemmarna i kompbandet var mångsidig och duktiga alla, så lite orättvist att bara nämna en. Men cellisten och klaviaturisten Madeleine Johansson var extra viktig för sammanhanget

Gruppen hade antingen tagit till sig Årets julklapp det återanvända plagget fullt ut, eller struntat helt i det. Så många klädbyten tror jag aldrig jag sett i en show. Men det var säkert sådant som använts tidigare, eller...

Alla i kvartetten bjöd fint på sig själva och ansträngde sig verkligen för att göra en kväll med julstämning för den fullsatta konsertsalen, med en mestadels väl så medelålders publik. Denna fick dessutom själv framföra det allra sista numret. ”Nu tändas tusen juleljus” på egen hand medan artisterna tågade ut genom publiken, där några lyckliga damer hann bli kramade av Tommy Nilsson.