Ända från födseln blir vi inpräntade att vi ska göra succé. Samtidigt är vår största talang konsten att misslyckas. Utgångspunkten till ”What could possibly go wrong”, en hyllning till alla misslyckanden, är klockren. Misslyckanden är ju dessutom mycket roligare än succéer och därmed mer passande för en komediföreställning.

Med John Fiske som vägledare får vi följa med på några polarexpeditioner. Den längsta av Robert Scott som kom på den inte så briljanta idén att ta sig till Sydpolen med hästar, som inte äter sälar och pingviner utan hö, men ändå kom tvåa dit efter Roald Amundsen. Den kortaste av fyra spanjorer, som bestämt sig för att köra motorcykel till Nordpolen, men aldrig kom iväg eftersom motorcyklarna inte orkade dra all bensin de behövde ha med sig.

Showen växlar mellan episka misslyckanden som det osänkbara Titanics jungfrutur, Thomas Midgleys miljökatastrofuppfinningar bensin med bly och freonkylar och mer vardagliga som John Fiskes joggingturer och den där gången målvakten Magnus Hedman hade satt i två kontaktlinser i samma öga och släppte in tre mål på en halvlek. Det växlar också mellan några fyndiga sånger framförda med gitarr, John Fiskes alter ego, som dyker upp på en storbildsskärm på scenen, och rent historieberättande.

Riktigt kul blir det när Donald Trump-spermier tävlar mot mindre tävlingsinriktade spermier, när rånaren går med på att visa leg för att expediten ska ge honom en flaska whiskey och mannen som varje kväll hoar i trädgården och får svar från en uggla, vilket hans granne också visar sig få vid exakt samma tid.

Misslyckanden innehåller av naturen en del mörker. Alla i Robert Scotts polarexpedition dog, om Donald Trump kommer till makten lär det leda till tragedier. Vi ett tillfälle visas en lista över alla muslimska länder USA har bombat sedan 1980. Det är en lång lista.

– Och så undrar de varför det finns terrorister, säger John Fiske.

Det spåret skymtar bara snabbt förbi, vilket är synd. Om Fiske dröjt kvar lite längre där kunde det ha gett mer tyngd till föreställningen och gett en bra kontrast till de lustiga inslagen. Men även utan det är ”What could possibly go wrong” långt från något misslyckande.