Konflikter och händelser i serien är väldigt mycket påhittade, men vi gräver mycket i oss själva vad gäller känslorna som uppstår, säger Felix Herngren
Idéer har det inte varit något problem med, fyller Clara Herngren i.

"Påverkar sjukt många"

Paret har, tillsammans med Felix syster Moa Herngren, velat skildra livet med bonusfamilj - något som alla tre har erfarenhet av. Handlingen kretsar kring paret Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson) som har barn i samma klass och träffas på föräldramöte. Resten är en salig blandning av stark kärlek, besvikna bonusbarn och före detta partners som aldrig vill förlåta.

Att få ihop en ny familj blir lättare sagt än gjort. Huvudrollsinnehavare Vera Vitali hoppas att serien har något att lära oss alla, genom att tittaren får följa både barnens, exens och de nyförälskades perspektiv.

Så många ringar på vattnet det blir av att två personer blir kära och flyttar ihop, det påverkar sjukt många människor.

"Igenkänning"

Det dyker upp en hel rad kända ansikten i "Bonusfamiljen" - från Lill-Babs till Johan Ulveson. Och Petra Mede, som spelar ex-partnern Katja, en karriärist med delad vårdnad om sonen William som motvilligt blir indragen i en ny familj.

Nu har jag ingen bonusfamilj, men jag lever ju också med gemensam vårdnad, och när man gör det så förstå man att det här har ju inte skildrats någonting. Den här serien kommer ju som en skänk från ovan nästan, säger Petra Mede och fortsätter:
Det är en värld i sig, logistik och känslor som inte är avklarade. Jag tror att igenkänningen kommer att vara stor.

"Många lever så"

"Bonusfamiljen" får minst två säsonger på SVT. Redan i höstas drog inspelningarna av den andra säsongen i gång. Och temat är så populärt att tv-serien till och med får en amerikansk version - "Bonus family" - med NBC i ryggen.

Tv-seriens tillkomst är till stor del en Herngrensk familjeaffär. Men det är tack vare Felix fru Clara Herngren, som påbörjade en utbildning som familjeterapeut med inriktning på just bonusfamiljer, som serien faktiskt blir av.

Under utbildningens gång kände jag att det här är som gjort att göra drama på. De bästa historierna har jag i mig och runt mig, säger hon.
Varför har ingen gjort det här tidigare? Det är så många som lever så här, fortsätter medskaparen Moa Herngren.