I april förra året gick Silvana Imam ut med att hon en månad senare skulle släppa sitt nya album "Helig moder". Ett fåtal dagar före släppet sköts det upp till sommaren – för att sedan ställas in helt. I stället spelade hon bara låtarna live på konserter.

Jag ville se vilka låtar som resonerade med fansen, men det var även något slags anti-skivbolagstänk. Nu har jag ett eget skivbolag förvisso, säger Silvana Imam och fortsätter:
Samtidigt fick jag kritik för att det finns många som inte har råd att gå på spelningar eller har social fobi.
Artikelbild

| Silvana Imam släpper sin tredje fullängdare, där hon bland annat har samarbetat med Fricky och Beatrice Eli.

Nu har hon omprövat sin liveexklusiva idé och 15 februari når albumet publiken, men vägen mot "Helig moder" har varit längre än så.

Jag och min producent hade gjort ett underlag för ett helt album och kallade det någonting annat. Sedan strök vi det och påbörjade det här albumet, så det har varit väldigt många vändningar fram och tillbaka, berättar Silvana Imam.

Visar nya sidor

Silvana Imam släppte sitt debutalbum "Rekviem" 2013 och tilldelades 2016 en Grammis för årets artist efter sitt andra album "Naturkraft". På "Helig moder" samarbetar hon med bland andra Fricky, Khan-Ji, 070 Shake och flickvännen Beatrice Eli, och kommer själv att både rappa och sjunga.

Artikelbild

| Silvana Imam är aktuell med albumet "Helig moder", och därefter ger hon sig ut på turné.

Det är fortfarande politiskt, det är samma jag, men jag visar nya sidor av vem jag är, min vardag och vad jag tycker och tänker, berättar Silvana Imam.

En annan anledning till att albumet inte släpptes en vårdag för snart ett år sedan berodde på en konflikt mellan Imam och hennes management Trans94, vilket gjorde att hon bröt med det. "Helig moder" släpps under eget skivbolag och Silvana Imam har klivit in i rollen som skivbolagsdirektör.

Det är så intressant att upptäcka nya sidor av sig själv, som att jag är intresserad av "business-biten" och vad som händer bakom scenen, säger hon.

"Skräckinjagande" turné

Hon tycker att större skivbolag lägger för stor vikt vid hur många som lyssnar på en låt.

Jag tycker att det är synd hur skrivbolagen fokuserar på "streams" för många artister. För mig handlar det om någonting djupare, att musiken verkligen ska resonera med människor, att det inte bara är "one hit wonders", säger hon.

Dessutom satsar hon på ett annat intresse– föreläsningar. I april kommer hon att göra sitt första Ted-talk, men vad det kommer att handla om vill hon inte gå in på. Efter albumsläppet väntar en turné i Norden.

Det kommer att vara stort, skräckinjagande och mäktigt, säger hon om de kommande konserterna.